14 februari 2011

Bericht uit Wonderland

Toeval bestaat niet, als je gelooft in het creëren van je eigen leven en confrontaties. Uit je eigen levenservaringen wordt je bewustzijn gevoed. Je leert van je ervaringen doordat de energie die de daad met zich meedraagt vele malen sterker is dan alleen de kennis van de daad via geschrift/horen zeggen.
Ik geloof niet in karma. Niet in karma vanuit schuld en boete maar in karma van 'om-zien' vanuit een ander perspectief.  
Ik creëer mijn eigen leven,vanuit die leef-ervaringen haal ik 'alles' wat ik op dat moment nodig heb vanuit mijn onderbewuste naar bewust-ZIJN. Iedere ervaring is reeds een keer of tig ervaren, alleen in een andere context. Daarom is elke ervaring nooit negatief, ik vul namelijk mijn ZIJN bewust met be-leving.
Lijden bestaat niet, hetgeen wat ik maak van mijn ervaring wordt benoemd, gekoppeld aan emoties zoals verdriet, pijn en lijden! Ik doe het zelf! Wanneer ik geen energie besteed of stop in de emotie is het er niet(!)Ik kan het slechts voelen, om-armen en los-laten.

Is het niet zo dat je vanuit iedere zelf gecreëerde ervaring je bewust-Zijn vult? Dat karma (boete en schuld) niet bestaat, je creëert immers ervaringen, zoiets als leermomenten in het NU. En, wat is de werkelijke betekenis van 'ik heb het zwaar'? En, als we oneindig ZIJN, wat is dan incarnatie vanuit dat licht bezien?

Is incarnatie dan eigenlijk niets anders dan alleen maar een 'verhuis-bericht'?

Tinkernel©

3 opmerkingen:

 1. Mooi verwoord zeg! Het is inderdaad slechts een moment in een staat van zijn onder bepaalde omstandigheden. Alles is plaats, tijd en omstandigheid gebonden, daarom is het eigenlijk best vreemd dat mensen oordelen of conclusies verbinden aan een moment. Alsof dat altijd zo (hetzelfde) zou zijn. *hug* kore

  E=MC2 (relativiteit), daarom was Einstein niet alleen wetenschapper, maar ook een geweldig filosoof.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel Kore. Ja, als de mens eindelijk tot het besef komt dat iedere oordelende gedachte of conclusie uit je eigen gedachtewereld komt waren we als mens al heel ver!
  Dank je wel voor je reactie.
  Hug***

  BeantwoordenVerwijderen
 3. MIjn visie is op dit moment :

  De fysieke werkelijkeheid is, dat alles wat is mert en dat staat voor massa, energie, ruimte en tijd gebonden zaken.
  In het niet-fysieke werkelijkeheid bestaan deze niet, er is geen massa maar ledigheid, geen beperkte dus onbeperkte energie lijkt. Tijd bestaat niet, dus ook die beperking ervan niet heet eeuwigheid.
  Dat is juist het issue als je ervan uit gaat dat het geheel bestaat uit niet fysieke en fysieke te samen.
  Het denken voelt zich het meeste thuis bij het fysieke etc..
  Het voelen, is waarnemen via het hart, voelt zich het meest thuis in het niet fysieke, kent de beperkingen niet van mert.

  Het verbaasd me eigenlijk niet dat deze 2 kunnen botsen door de verschillen onderling.

  Deze 2 kunnen met meest bereiken als ze samenwerken. Elk heeft zijn en haar functie en beiden zijn waardevol, bij juiste toepassing.

  BeantwoordenVerwijderen