Plaats hier uw dromen

"Waar de Droom ontstaat, ziet de ziel haar Zelf".
© Tinkernel

De droomwereld is een ongrijpbare wereld. Ondanks dat willen we toch onze dromen begrijpen. Dromen zijn een bericht vanuit de ziel, niet alleen in verhaalvorm maar ook nog eens rijk geïllustreerd. Dromen is een individuele belevenis. Je kunt je dromen opschrijven, vertellen of tekenen maar jij bent degene die er écht bij was. We dromen allemaal, alleen niet iedereen onthoudt zijn of haar droom.

Het zou toch schitterend zijn als er een  ‘Droom-medium’ zou zijn die onze dromen ‘zichtbaar’ zou kunnen maken? Droomproject wil bijdragen in het delen van elkaars dromen. Delen betekent datgene delen wat echt is, jezelf, je creativiteit, verbeelding, vreugde, aanmoediging. Door te delen zal je creatieve energie toenemen en daarmee ook je reis in Dromenwereld veraangenamen. Mede door elkaar te helpen met een droomuitleg, wat delen van kennis is, vinden we zo een weg naar ons ware Zelf.

Veel plezier tijdens je droomreizen.
Tinkernel


Heeft uw droom indruk op u gemaakt en wilt u deze graag delen en/of wilt u er meer over weten? Plaats dan hieronder uw droom. 
De droomuitleg draagt bij aan het proces van herkenning en verwerking van uw droom met de boodschap die er in verscholen ligt. 

Tegen een redelijk tarief zal ik uw droom lezen en deze uitleggen op basis van mijn jarenlange ervaring in het duiden van dromen en kennis van droomsymboliek .

Hierover kunt u met mij contact opnemen via tinkerneldroomproject@gmail.com


64 opmerkingen:

 1. Anoniem4/05/2013

  Ik sta tegen de andere kant/buitenkant van de WC deur -mijn vriend zit op de toilet en ik hoor hem.
  Ik hoor dat hij 'n grote boodschap doet ik hoor de ontlasting telkens plonsen in het toilet.
  Wat betekent deze droom in vredesnaam?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik neem aan dat dit een serieuze vraag is. (?)

   De droom betekent precies zoals jij hem opschrijft. Je vriend is bezig zich te 'ontlasten'. Omdat er tussen jou en je vriend een(gesloten!)deur zit en jullie elkaar niet kunnen zien wel horen, geeft dat een soort 'grens/scheiding' aan.
   Je droom laat je zien dat jij je eens moet gaan af- vragen: laat mijn vriend mij wel volledig toe wat 'gevoelens' betreft? Deelt hij zijn emoties met mij en wat merk ik van zijn eventuele blokkades?
   Dank je wel voor het delen van je droom.
   Kan je er wat mee?

   :-)

   Verwijderen
  2. Anoniem4/05/2013

   dank je wel voor jouw uitleg!

   Verwijderen
 2. Anoniem4/28/2013

  Beste Tinkernel,

  Ik heb laatst gedroomd over een veld met tarwe, ik was erg verwonderd omdat de tarwe erg mooi goudkleurde. De tarweveld was nog vol, een kleine gedeelte was al weggehaald, je zag dat beetje tarwe op een stapel liggen en waren net zo mooi als de tarwe in het veld.

  Kort daarna ging ik een verlaten flat in, gelegen naast de velden van tarwe en andere dingen. In de flat kwam ik spullen tegen van de oud bewoners. Ik zag er een kalender liggen van 2006. Ik nam het niet mee, want ik kon er niks mee en ik hoorde op de achtergrond een trein erg luid langsrijden.

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Anoniem,

  Het veld met tarwe symboliseert aan ‘de levensakker’ en ‘het ervaringsveld’. De rijke oogst (mooi en goudgekleurd) refereert aan persoonlijke vruchtbaarheid. Slechts een klein gedeelte was weggehaald, daarmee creëert het droombeeld een oogst. Een oogst is vruchten plukken van hetgeen jezelf gezaaid hebt. In jouw droomstukje wijst het erop dat je een soort verlangen naar ‘erkenning’ hebt. Erkenning in de zin van succes en zekerheid. Dan rijst automatisch de vraag ‘wat wil je graag bereiken (oogsten) in je leven’? (akker/veld) Geen dagdoelen op korte termijn maar meer een soort 'eind-doel' wat op langer termijn bereikt zou kunnen worden. (veld is bijna nog volledig gevuld met tarwe)

  Het tweede droomstukje verwijst naar 'tijd'. Het kan zijn dat 2006 een belangrijk jaar voor je is geweest. Het is mogelijk dat er een soort van levenswending/omkering heeft plaatsgevonden. Of dat je in dat jaar 2006 jezelf een bepaald doel gesteld hebt waaraan het eerste droomstukje jou herinnert om het niet te vergeten!

  Dank je wel voor het delen van je droom.
  Kan je hier wat mee?

  Groet,
  Tinkernel©

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Anoniem4/30/2013

   Beste Tinkernel,

   2006 heeft a la de minuut helemaal geen betekenis voor mij. Dus wel een beetje raar dat 2006 op de kalender stond. Misschien met 2+6=8 gedoe? Ik weet het zelf ook niet... Misschien is het slechts een aantoning dat het met het verleden te maken heeft, en dan niet " van vorige maand ", maar wat er jaren geleden was?

   Tarwe, daar heb ik stiekem nooit echt over gedroomd, wel grappig dat het met doelen te maken heeft.. Ik heb zo veel doelen.. Klinkt raar, maar gelukkig zag ik dat er meerdere plekken waren met tarwe velden en sommige velden waren al geoogst, Maar deze tarwe veld zat er zeg maar een focus op. Jammer dat er in de droom niet wordt verteld waar het nou precies over gaat. Zou veel makkelijker zijn geweest!

   Groetjes!

   Verwijderen
 4. Dag A...,

  Het feit dat je een tijdsaanduiding in je droom zag geeft aan dat het in de eerste plaats over dàt jaar gaat wat in de droom aangegeven wordt. Als ik het numerologisch ga bekijken dan is het noodzakelijk dat ik de precieze droomdatum weet. Ook zit er een mogelijkheid in om het astrologisch te beschouwen maar dan kan dat alleen als er een geboortehoroscoop bekend is. Dus mogelijkheden genoeg om 2006 uit te diepen! In ieder geval staat (voor mij) vast dat het droomstukje met het verleden heeft te maken en wel met dat specifieke jaar.

  Wanneer de focus specifiek op dat ène tarweveld gericht was dan gaat het om dat ène specifieke doel in je leven (tijdindicatie/kalender) wat ‘belangrijk en waardevol’ is maar wat (nog) niet gehaald is én NU de ‘aandacht’ verdient.

  Dank je wel voor je feedback!

  groet,
  Tinkernel©

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Annette6/09/2013

  Vannacht heb ik mijn droom een paar x in mijn hoofd herhaald maar heb nu paar flarden:

  Ik zie mijn dochterhoog op een ladder staan om ramen te zemen. Ze is volgens mij daar ook aardig zwanger van een tweede kindje. In t normale leven niet wat ík persoonlijk betreur).

  Vervolgens droom ik dat.ze bevalt van een tweede dochter. Dit is in een ziekenhuis waar ik bij ben en wat allemaal heel snel gaat. Haar man is er niet eens bij.
  Ze heeft t daarna druk met van alles waarop ik tegen haar zeg "zou je A. (haar man) niet eens bellen. Je bent om 17.00 uur bevallen en nu is het 18.00 uur.Dadelijk belt hij je op, ongerust waar je bent.
  Als A. bij moeder en kind is vraag ik hoe de baby heet. Anke is haar naam.

  Als we wat later t ziekenhuis verlaten heeft de baby alleen een warme doek om en geen kleertjes. Ik zeg dat ze wel kleertjes aan moet omdat ze t buiten anders koud heeft. Ik vraag of ik haar mag aankleden. Dat mag en ik neem haar mee een kleine ruimte in. Als ik daar toch wat langer ben dan ik dacht komt mijn dochter.kijken waar ik blijf. De kleine had net de luier vol geplast toen ik die aan wilde doen waardoor het wat langer duurde.


  Als ik zelf deze droom ontleedweet ik dat geboorte voor nieuw leven / start zou kunnen bestaan en de naam Anke voor lieflijk geloof ik.
  Ben héél benieuwd wat jij me over deze droom kunt vertellen Tinkernel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Annette6/12/2013

  Ik droomde dat ik weer contact had met een bevriende oud collega. Ze wilde een date voor me regelen met ene Peter ...( achternaam was iets van Legunia of zoiets).
  Ik zei tegen haar dat ik daar geen prijs op stelde en dat ik klaar was met mannen. Ik hield nog liever apen.

  Kan er wel om lachen maar ben óók wel benieuwd wat dit weer betekent Tinkernel

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dag Annette,

  Allereerst je droom over het tweede kindje 'Ank'.
  Zoals jijzelf aangeeft is je droom een 'wens'. Je dochter wil immers geen tweede kindje. Het feit dat je haar op een ladder ramen ziet zemen geeft een ontwikkeling aan. Een totaal nieuwe periode breekt er voor je aan. Ramen geeft zicht op en gezeemde ramen betekent helderheid. Kortom, een volkomen nieuwe ontwikkeling wordt via je droom aan je getoond.
  De naam 'Ank' kan ik koppelen aan de 'ontwikkeling'. Alleen ik plak er de letter H aan vast, dan is Ankh het symbool van het schenken van levensenergie. Ankh is ook te zien als levensadem of goddelijke vonk, die het leven mogelijk maakt. Het is ook een uitbeelding van de levenschenkende eigenschappen van water en lucht.(op de trap ramen zemen) Het is een samengesteld teken, bestaande uit een lus of cirkel en een kruis; hiermee worden respectievelijk het mannelijk en vrouwelijk geslachtsdeel aangeduid, en is een metafoor voor de tweeslachtigheid, dus Tweelingteken.
  Kan het zo zijn Annette dat niet je dochter zwanger wordt maar dat er een zwangerschap bedoelt wordt van een ander kind uit je gezin?

  Je tweede droompje is een (zelf)bevestiging van een uitspraak die je ongetwijfeld in 'wakkere' wereld geroepen zal hebben.
  Het duidt erop dat je voor je zielsontwikkeling een bepaalde zelf-standig-heid wilt blijven handhaven.
  Kan je hier wat mee?

  groet,
  Tinkernel

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Annette6/14/2013

  Ja ik kan er zeker wat mee dank je wél!

  De eerste droom heeft dus betrekking op mijn ontwikkeling en niet die van mijn dochter?

  Een tweede zwangerschap binnen mijn gezin is niet in zicht. De heren zijn single óf ze hebben ergens een 'steek' laten vallen ;-)

  De tweede droom is voor mij een mooie bevestiging. Voel me happy

  Super veel dank xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Annette,

   Fijn om te weten dat je er iets mee kan.
   Jij hebt de droom gedroomd en in dit geval heb jij je dochter in je droom als metafoor gebruikt voor het creatieve vrouwelijke, dat nog vele mogelijkheden moet ontwikkelen. Het is ook een typisch Maanaspect. Maar goed, toch sluit ik niet uit dat de heren binnen je gezin je 'plotsklaps' een verrassing kunnen bezorgen!

   De letter *H* heb ik achter je 'wens'(naam) van ANK geplakt omdat de tijdsindicatie (17:00-18:00) in de droom vermeld werd. De letter *H* geeft in combinatie met ANK het volgende weer : in *H* vind je de juiste beelden en manieren van communicatie om contact te krijgen met het hogere zelf. Deze zal je met heldere woorden en herkenbare symbolen verder op weg helpen bij het beklimmen van de levenspad. Het zijn de hulpvaardige krachten die je op dit punt van de reis niet ziet, maar waarvan je weet dat ze er wel zijn. Ieder mens kent het ondefinieerbare gevoel van de wens (ANK) tot zelf-verwerkelijking!

   liefs,
   Tink ***

   Verwijderen
 9. Annette6/15/2013

  W A U W !!
  Ik zou er een zucht aan toe willen voegen.
  Het voelt zó mooi en compleet.
  Héél veel dank Tinkernel <3 <3 @-}--

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anoniem6/15/2013

  Beste Tinkernel, deze dagen heb ik een beetje raar gedroomd.

  Mijn droom van eerder gister bevatte een aantal fragmenten. (Worden wel een beetje lang..)

  Het eerste fragment ging er over dat ik langs het strand naar een terras ging en daar al het " Nederlandse " eten (Nederlands gebakken vis, Nederlands brood, etc..) eigenlijk weggegooid werd door de eigenaar en de " buitenlandse " gerechten behouden werden.

  Het tweede fragment ging er over dat ik met een klassenuitje van mijn vroegere middelbare school naar een zwembad ging die dan ook diende als een duik plek. Ik mocht als eerste en ik kreeg een duikpak aangereikt. De duikpak had ik aan, maar het mondstukje ging maar niet over mijn hoofd heen. Ik moest elke keer naar lucht happen, leek het wel. Maar in mijn droom kon ik vooralsnog ademen, ook al raakte in ik mijn droom in paniek.

  Ik zocht de kant op en kwam er achter dat ik ook zonder duikpak kon duiken en functioneren in het water. Nu ging ik weer het water in, rechts van mij zag ik achter een houten bord/muur wat dolfijnen op de bodem zweven. Ik probeerde hun naar mij toe te lokken door middel op de grond te tikken. Wat ik hoorde was een geluid van vissen, en ik zag om mij heen allemaal langwerpige vissen. (leken dus op de Nederlands gebakken vissen van de vorige fragment, alleen dus veel groter en langer) Ze kwamen met honderden achter mij aan. Ze probeerden me van onder aan te vallen, maar door mijn super sprong kwam ik boven het water uit en zocht eigenlijk de kant op. Ik liep wat trappetjes op en de vissen schenen dus ook op het land te kunnen "rennen"... Ik vond het angst opwekkend en gooide de deur achter me dicht en de vissen konden er gelukkig niet in komen.

  Het derde fragment ging er over dat ik een vriendin in de auto tegenkwam, waar zij in reed. Ze scheen al maanden zwanger te zijn.. Nooit gedacht. Ze leunde naar mij toe en vroeg of ik haar wilde omhelzen terwijl ze aan het rijden was. Het was een speciale dag van haar? We kwamen ergens aan. Er waren nu meer vrienden van haar aanwezig. Buiten op het plein zag ik een groot bord staan waar je op kon schrijven en tekenen. Ik kon de bord aanwijzingen geven door te zeggen dat die schoon moest, dus maakte de bord zichzelf ook automatisch schoon. Er kwam nu een jongen in beeld, hij was helemaal niet zo aardig, vonden ook de andere mensen. Hij begon weer te kliederen op de bord, die ik net al schoongemaakt had. Ik zei vertelde de bord dat die zichzelf weer moest schoonmaken, maar hij leek niet te werken. Toen die jongen weer uit beeld was, deed de bord het weer. Het vriendinnetje had zelf niet in de gaten dat het geen aardige jongen was.

  Het vierde fragment liep ik met een jongen die ik ken een oud gebouw in, het zou er moeten spoken. We liepen naar een kamer en er waren geen muren. Ik vond een aantal pistolen die uitklapbaar waren. Erg handig, want het waren geen "rustige" tijden. Niet persee voor ons, maar je weet maar nooit. Er lag een gele deur op de grond. Ik bukte er naar toe en zag een goud/koper kleurig sleutel liggen. De deur had een vakje met een slot er op, die draaide ik los. Er kwamen blauwe en roze blaadjes vandaan, die bewaarde ik.

  Groetjes !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Anoniem6/15/2013

  Vannacht droomde ik ook een aantal fragmenten.

  In een grote stad met allemaal hoge wolkenkrabbers stond ik dan, met mensen naar de heldere hemel te kijken waar men niet kon komen zonder vliegtuig of iets dergelijks. Boven de wolkenkrabbers zweefde een gebouw, het leek wel alsof er hier en daar allemaal gaten in het gebouw zaten omdat het misschien kapot was gemaakt, of misschien was het oud? Het zag er wel soliede uit. Ik waagde de gok en ging er heen vliegen. Niet veel mensen konden dat in mijn droom.
  Eenmaal aangekomen zag ik dat er nog spullen lag. Kennelijk was dit ooit bewoond was.

  Ik was nu in een gebouw en zag daar een jongen waar ik gevoelens voor heb. Hij keek erg verdrietig. Ik zag ineens zijn ex in zijn huis. Ik vroeg wat dit te betekenen had. Hij had nooit van haar gehouden en nu ook niet... Ze zouden al een maand samenzijn. (in het echt is het niet) Hij praatte niet echt tegen me, ook al vroeg ik er naar en bleef verdrietig kijken. Zij kwam naar binnen en kreeg ineens wel de drang om iets te roepen met een lach. Toen ze weer uit beeld was, kwam er weer een droevig gezicht. Ik vond een memoblok met daar een heel lelijk handschrift er op, die was dus van die vrouw.

  Ik was terug in de middelbare school, alleen bevond mijn middelbare school zich in het gebouw van mijn basisschool. Erg vreemd. Ik kende het hier allemaal niet? Ik wist dat er een les begon, alleen niet waar de lokalen waren. De lerares leidde ons naar het juiste "lokaal" ... ? Ondertussen voelde ik mijn tanden wiebelen. Dat kan toch niet? Ik had al eens mijn tanden gewisseld. Ik trok de loszittende tanden er uit, er zaten nieuwe tanden onder die doorkwamen. Mijn hele hand zat vol met losgetrokken tanden.

  Bij het lokaal aangekomen. Vreemd, het lokaal was gesplitst met naar buiten... Dus de helft van de klas zat gewoon in het lokaal en de helft zat op het schoolplein.
  Op een gegeven moment werd het nacht en gingen de leerlingen weer naar huis.

  Sorry dat het zo lang is! Ik wist niet hoe ik het korter op kon schrijven. Hier en daar heb ik dingen er uitgelaten...

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Annette9/05/2013

  Ik ben in een huis, lijkt mijn ouderlijk huis, en kijk uit het raam van de zolderkamer.
  Stukje nieuwsgierigheid omdat er nieuwe buren komen die buiten staan.

  Korte tijd later word ik door die buurvrouw aangesproken over de verhuizing en indeling van het huis.
  Ze verteld me dat ze voelt dat he contact goed is met mij omdat ik open sta voor spiritualiteit. Zij heeft dat en voelt dat bij mij aan.

  Als ik op mijn kamer aan het werk ben ( waar ook die buurvrouw is) komt er een collega binnen. Ze wil me graag iets vragen omdat ze weet dat ik de rust en tijd neem. Het heeft kennelijk wéér wat te maken met spiritualiteit.
  Ik ben nogal druk en wil éigenlijk tegen haar zeggen dat ze het ook gerust mag vragen aan mijn nieuwe buurvrouw, want die is óók spiritueel. Maar toch zeg ik het niet omdat ze specifiek iets aan mij vroeg en me het toe wilde vertrouwen.

  Vraag: waarom droom ik ineens over dit onderwerp?? Is het een reden om meer met mijn handen te gaan doen of:

  Is dit het gevolg geweest van het binnen 2 minuten tot rust krijgen en in slaap krijgen van mijn over de toeren zijnde kleinkind eerder die dag??

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Annette10/07/2013

  Afgelopen nacht had ik een droom waarin er, los van elkaar, 3 personen overleden zijn.

  Ik krijg te horen dat er iemand overleden is, weet niet meer wie. Was niet het belangrijkste, volgens mij gewoon 'iemand'. Vervolgens de 2e:
  We zitten in een huiskamer rondom de tafel en mijn oudste zoon T. komt binnen met de friet die hij voor ons gezin gehaald heeft en zegt "weet je wie er dood is? ..Paul de schoenmaker".

  Het volgende stukje vind ik erger:
  Ik krijg te horen dat mijn jongste zoon R. is overleden !!
  Ik huil en wordt getroost door mijn overleden zoon, hij staat kennelijk tóch in de kamer en ontarmd me. Ik heb de linkerkant van mijn gezicht tegen zijn borst liggen en kijk op die manier naar buiten. Ik zie dat de poort van mijn tuin wagenwijd openstaat.
  Intussen bedenkt ik me ook dat het metalen witte bed van R. voor mijn kleindochter bewaard moet worden zodat zij nog iéts van haar oom R. heeft.
  ( belachelijk dat je zoiets droomt, en zo'n bed heeft R. niet eens !!)

  Als ik wakker word met de tranen in mijn ogen realiseer ik me dat die open poort vást wat te tekenen zal hebben met nieue wegen die R. te bewandelen heeft/gaat. En met mogelijk het loslaten...??

  Kun je me hierover wat meer vertellen Tink? Ik vind het doodeng als ik droom over mijn kind wat overleden is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Annette,


   De drie personen vertegenwoordigen in je droom lichaam-geest en ziel.
   De ‘iemand’ is het lichaam. (niet belangrijk, wat ook klopt want dat is ons ‘jasje’ en die re-cyclen we veelvuldig)
   ‘Paul de schoenmaker’ is de geest (de geest is het creatieve, de maker van het leven, voeten op Aarde!)
   En je zoon vertegenwoordigd in dit geval de ziel. (het eeuwige)

   Er is een stukje ‘zielen-pijn’ wat opgeslagen is/was, doodgegaan. Het dood-gaan is de energie van ‘het afscheid’. Er wordt (met pijn) in de ziel ergens afscheid van genomen. Ik moet hierbij sterk denken en zo wordt het ook door jou als dromer in je droom uitgedrukt: Moeder-Zoon (astrologisch: Maagd-Vissen) verbinding. De Moeder schenkt het leven aan de Zoon en het moment dat de Zoon de Moeder los-laat ontstaat er bij de Moeder (zielen) ‘pijn’.(symbolisch gezien doodgaan)

   De open poort van de tuin symboliseert ‘opgaan in de wijde wereld’.
   Het witte metalen bed symboliseert op zijn beurt, ‘de hardheid van het leven’.
   Je wilt graag je eigen kind beschermen tegen de ‘gevaren’ van het leven maar in je droom besef je dat dit onmogelijk is Annette. Die ‘onmogelijkheid’ drukt zich uit in de energie van ‘over-lijden’.
   Je tilt je-zelf als het ware over het ‘lijden’ (pijnbeleving) heen en kan zodoende in alle liefde je zoon daarheen laten gaan waar zijn ‘bestemming’ ligt.

   Het is zelden zo Annette dat dromen over de ‘dood’ betekenen dat die persoon ook werkelijk (lichamelijk) dood gaan. Het wijst meer op de noodzaak dan er iets in het leven ( van de dromer) verandert en dat een ‘oude’ situatie ‘sterft’.

   Kan je hier wat mee Annette?
   Dank je wel voor het delen van je droom.

   Droom zoet,
   Tink X

   Verwijderen
 14. Anoniem11/07/2013

  Wat is de boodschap van deze droom

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Anoniem11/08/2013

  Ik moet op zaterdag gaan werken maar ik was een uur te laat. Ik wilde bellen om te zeggen dat ik later zou komen, maar mijn telefoon gaf alleen maar spelletjes aan en ik kon er dus niet mee bellen,dus kon ik niet laten weten dat ik te laat kwam en dit voelde NIET goed.

  Ben dan op het bureau (mijn werk) en ik zoek in de garage naar mijn auto maar deze was verdwenen, hoewel het toch een knalgele auto was kon ik hem niet vinden. Heb een oud-collega gevraagd om mee te zoeken, (maar dit gebeurde niet) Ik zag ineens Willybert, mijn baas, (dus kon ik hem zeggen dat ik later kwam), dit was op een of andere manier in mijn droom héél belangrijk, het laten weten dat ik te laat was) maar Willybert liep ondanks dat hij mij gezien had, toch van mij vandaan zodat ik hem nog niet kon zeggen dat ik te laat was. Ineens was er iemand in die garage die een hartaanval kreeg. Het was een vrouw die helemaal naakt was, op de grond lag en die werd gereanimeerd door een man die ook naakt was. Het lichaam van de vrouw was van een vreemde materie, ze had een soort steen/brons-achtig lijf (waar ze ook beelden van maken) en ze had hele vreemde vooruitstekende lange borsten in de vorm van twee pilons.

  De vrouw haar gezicht was normaal van vlees en bloed, maar zag er "vreemd" uit, ze keek raar uit haar ogen (angstig, verbaasd) maar ze had wel een lief gezicht. Het reanimeren was niet gelukt en de dode vrouw komt nog 1 x omhoog met haar gezicht en haar gezicht had ineens een hele rare huid. De naakte man die de hartmassage gaf transpireerde heel erg, zelfs zijn blonde haren waren nat en het zweet gutste van zijn gezicht. Het was afgelopen, er was iemand dood. En toen was daar ineens een meisje wat op een bankje zat. Ze vroeg ineens met een hele blijde stem om een Catechismus, geef maar, ik kan dat wel. (Alsof ze blij was dat de vrouw dood was en ze dus de catechismus kon doen)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Dromer,

   Het droomintro geeft informatie over het (droom)thema weer.

   Er komt namelijk een langslepend thema aan de orde. Het thema gaat over oorzaak en gevolg. (Zaterdag/Saturnus)
   In het verleden is er een bepaald probleem ontstaan binnen de familie/gezin. Dit probleem heeft te maken met liefde ontvangen versus geven.
   Binnen het gezin/familie was je afhankelijk wat liefde ontvangen betreft. Ergens ben je daarin tekort gekomen.

   Mede daardoor heb jij in je verdere leven ook moeite gehad om ‘oprechte’ liefde te kunnen geven.
   Vaak wordt anderen ‘helpen’ als hoogste vorm van liefde gezien, waardoor ‘nodig’ hebben met ‘houden van’ wordt verwisseld. Hulp bieden door de ander te vertellen wat zij te doen of te laten heeft, geeft macht en gevoel van belangrijkheid. Geen enkel mens is op geestelijk vlak in staat een ander te helpen, sterker nog, door zo ‘hulpvaardig’ te zijn wordt de hulpvrager de mogelijkheid ontnomen zelf oplossingen te zoeken waardoor zij zelfstandig wordt en geestelijk kan groeien. De hulpverlener kan hem hoogstens een luisterend oor bieden om de hulpvrager te helpen een eigen oplossing te zoeken en hem niet de zijne op te leggen.

   Het niet kunnen beantwoorden aan ‘liefde geven/ontvangen’ (hulpvaardigheid) gaat vaak met schuldgevoelens gepaard die je eigenlijk door ‘anderen’ is opgelegd. Soms kan je hier onder gebukt gaan. Vooral als je moeder bent, dan zou je de ‘perfecte’ moeder willen zijn, jezelf willen opofferen/wegcijferen; dit komt ook in relaties tot uiting.
   Probeer wat vaker ‘neen’ te zeggen als er een beroep op je wordt gedaan.

   Dit is de ‘vertaling’ van je droom. Kan je er iets mee?

   Hartegroet,
   Tinkernel

   Verwijderen
  2. Anoniem1/16/2014

   Hallo Tinkernel,
   Heel hartelijk bedankt voor je mooie "droomuitleg". Het was een schot in de roos. Ik heb zelf een droomcursus gevolgd, maar kon niet vermoeden dat deze boodschap in die droom verborgen zat. Jouw uitleg brengt me terug op een punt wat ik al lang geleden verlaten/verwerkt heb.
   Er zijn in het verleden inderdaad dingen gebeurd waardoor ik geremd ben geraakt ik het aangaan van relaties (ben vrijgezel), maar dit heb ik reeds lang verwerkt (dacht ik).
   Door jouw uitleg besef ik dat mijn slapend bewustzijn aandacht vraagt voor iets waar ik in mijn wakend bewustzijn niet meer mee bezig ben.
   Dus ik kan ik hier zeker wel wat mee.
   Ik wil je bedanken voor de discretie waarmee je mijn droom hebt beantwoord, dit was heel erg mooi van je.

   Verwijderen
 17. Hallo Tinkernel,
  Ik heb wederom een bijzondere droom gehad. Het begint als volgt:

  Ik was net verhuisd en me zoontje is buitenspelen en hij neemt nieuwe vriendjes naar binnen. Ik heb alles uitgepakt en ben het aan het inruimen. Ik heb een zakje met oud geld. Guldens en Franse franc en Duitse Marc. Die zet ik op een kastje neer. Ik ga daarna me huishouden doen en loop een beetje rond in mijn nieuwe woning. Ik zie de kinderen spelen. Daarna gaan de kinderen na huis en ik merk dat mijn zakje met geld bijna leeg is. Er klinkt een deurbel in de verte , ik loop naar de deur en ik open hem, ik zie alle kinderen en hun ouders. Ze verwelkomen mij en mijn zoontje in het huis. Ze vertellen dat hun kinderen het geld hebben mee genomen omdat iedereen spaart oude munten of gekke munten en dat ze het allemaal doen en als je nieuw bent dan komen ze langs om munten in je huis te strooien voor geluk en liefde enzovoorts. Vervolgens laat ik hun binnen en ze gaan strooien met munten door me huis. Het lijkt alsof ik in een woonboot woon want ik kijk naar een soortkelder gat dat naar beneden leid, net naast me keuken. ( Maar ik weet automatisch dat ik een vrijstaand huis heb met een grote tuin) Bij het gat daar staan een hoop mensen geld in te strooien. Ik zie geld vallen en rollen onder kastjes en bank. Ik denk nog bij me eigen ik heb het huis net opgeruimd en nu kan ik weer op nieuw opruimen en schoon maken. Ik zie 5 guldens en rijksdaalders en alles door elkaar gegooid worden ook buitenlands geld. Dan geven mensen me een hand en zeggen welkom in de buurt en ze leggen aan me uit wat hun gewoontes zijn en zeggen dat ik straks er helemaal tussen zal passen. Toen werd ik wakker..

  Heel apart omdat ik net ook weer verhuisd ben 2 maanden geleden.
  Maar ik ben benieuwd wat het betekend.. Groetjes Naomie en Charlie muisje

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Vannacht droomde ik ,dat ik in bed lig en mijn broer gerard ligt in dezelfde kamer aan de linkerkant van mij. Ik wil hem waarschuwen voor iets en wil opstaan,maar ik lijk wel verlamd,mijn lichaam,mijn armen voelen heel zwaar aan. Ik ga zijn naam Roepen steeds harder,hij reageert niet , dan stap ik uit bed om hem wakker te maken,te waarschuwen voor het gevaar en sta dan ook letterlijk buiten mijn bed en kom in harde aanraking met een kastje dat in de realiteit dus tegen de muur van de slaapkamer staat.Ben wel wakker dan, dat wel....Heb jij enig idee?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Suur Maj

   Je broer staat symbool voor het alter ego. Het alter ego is letterlijk de ‘ andere ik’ , een tweede persoonlijkheid waarmee jij als persoon jezelf onderscheidt van je werkelijke identiteit.
   In dromen komt het alter ego vaak voor, denk maar aan de personages uit je dromen die je ‘denkt’ te ontmoeten maar in werkelijk allemaal andere ‘ikjes’ zijn.

   Je ligt dus met de ‘ander ik’ in bed. Het bed geeft weer dat er een bepaalde ‘spanning’ is.
   Dit spanningsveld kan te maken hebben met een persoonlijk conflict in het werkelijke leven of een conflict vanuit een bepaald familiepatroon.

   De waarschuwing uit je droom is dan ook letterlijk een waarschuwing aan jezelf.
   Er moet een ‘conflict’ opgelost worden en wat dat conflict dan ook moge zijn dat is aan jou om dat na te gaan.
   De ‘verlamming’ die je ook tijdens je droom fysiek voelt is de vertaling van de ‘angst’ die samen met het conflict gepaard gaat. De angst is zelfs zo ‘sterk’ dat je in staat bent al dromend op te staan en jezelf ‘wakker’ te maken.

   Onderzoek zelf wat er ergens in het ‘onbewuste’ is blijven ‘hangen’ en waar jij mee aan de slag moet gaan Suur Maj.
   Dank je wel voor het delen van je droom en succes.

   Kan je hier wat mee?

   groet,
   Tinkernel

   Verwijderen
 19. Ja,ik kan hier zeker wat mee. Het heeft wel even geduurd. Vanmiddag tijdens een gesprek werd het me ineens helder.Dank je wel voor je uitleg en de moeite. Heeft me en zal me zeker verder helpen.
  Suur Maj

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Annette1/17/2014

  Ik droom dat zowel ik als een straatgenoot ieder ons ouderlijk huis hebben gekocht ( in deze droom).
  Vervolgens ben ik bij overburen in huis met mijn 3 jarige kleindochter A.
  A. zit tv te kijken, maar de overbuurman, een oude man, staat voor de tv waardoor ze niks kan zien. ( als ik naar haar kijk, zie ik haar links van mij, ik kijk a.h.w. van de voorzijde toe)
  Ze zegt "ga weg" en maakt een handgebaar opzij te gaan staan voor die man.
  Ik vertel haar dat ze het netjes moet vragen met "alsjeblieft opzij gaan".
  Vervolgens zit ze op de bank naast een andere persoon. (Ik bevind me nog steeds op dezelfde plek en zie haar nu recht voor me).
  De oude man zit aan de rechterzijde op dezelfde bank en kijkt naar mijn kleindochter. Achter hem staat de tv.
  Plots haalt hij keihard uit en staat haar vól op haar kleine mondje. Ik hoor écht platsssszzz, zoals je in films zit.
  Ben bang dat haar tandjes eruit geslagen zijn en sta zelf als het ware ook met mijn mond vol tanden omdat ik dit van deze man nevernooit had verwacht. De rust zelve en nu..
  Maar ik ben wakker geworden door die harde klap en voel me zo vreemd, niet wetende wat te doen lijkt wel.

  Is het zomaar een droom, of heeft het een diepere betekenis? Ik wil héél graag inzicht in deze korte maar o zo heftige droom.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Annette,

   Het feit dat je je ouderlijk huis gekocht hebt wijst erop dat de droom gaat over 'verbindingen'.
   En wel verbindingen die te maken hebben met ‘gezin en opvoeding'. Zelf heb je in je ouderlijk huis tijdens je kind-zijn, veiligheid en geborgenheid ervaren.
   Tijdens je droom kom je terecht in een overgangsfase van persoonlijke groei en ontwikkeling. Net zoals jij groeit en ontwikkelt zo ook de (droom)spiegeling naar je kleindochter.

   Het kind van toen is de Oma van nu. De Oma van nu herkent een bepaalde eigenschap/gevoel (overbuurman) van veiligheid en bescherming wat jij (nu in de rol van Oma) wilt overbrengen aan je kleinkind. Ook het ‘beschermde’ element laat zich zien. Om dit zichtbaar te maken in je droom drukt het zich juist als een tegengestelde actie uit. (slaan op mond). Doordat de actie zo heftig is wordt het door jou als dromer opgemerkt. Was het in een andere (soft) setting weergegeven in je droom dan had je er waarschijnlijk ‘overheen’ gekeken.

   PS: soms kun je uit dit soort dromen opmerken dat er sprake kàn zijn van huiselijk geweld.
   Let wel op: dit is niet op jouw droom van toepassing.

   Dank voor het delen en mijn vraag is: kun je hier wat mee?

   liefs,
   Tinkernel

   Verwijderen
  2. annette1/18/2014

   Hoi Tink,
   Ik herken heel veel van mezelf in mijn kleindochter.
   Dat t deel over heftigheid van actie 'klap' zó weergegeven wordt om t duidelijk over te laten komen bij mij, snap ik niet helemaal. Mss moet ik dat nog even laten bezinken.
   Nee huiselijk geweld is gelukkig niet aan de orde.

   Ik laat mijn brein even t werk doen

   Dank je wel lieve Tinkernel

   Verwijderen
  3. Ga eens na Annette ben je ooit in je jeugd op een agressieve manier geslagen door wie dan ook?

   Soms is een mens een kei in het wegstoppen van nare gebeurtenissen. .

   Verwijderen
  4. Annette1/18/2014

   Haha ja !!! Door ene Bertie D.
   Jongen uit de straat toen we n jaar of 8 waren denk ik.
   Terwijl ik zat sloeg hij me met n hamer op mijn hoofd.
   Geen schade (dacht ik tot jij me deze vraag stelde)

   En....toen mijn moeder me van t ambonezenkamp af zag komen heeft ze m flink geslagen. Maar dat voel je (dan) niet als dwarse puber van 12- 13

   Verwijderen
 21. Er is een droom die ik me al herinner sinds mijn kinderjaren.

  In dat huis was in mijn droom ruimte tussen 2 muren. Niet zo groot want het moest wel passen. In die ruimte zat ik, en er waren 2 mensen/wezens die helemaal gehuld waren in Klissen, (soort plant) De ene was geel en de andere een donkerder geel. Wat deze met me deden? Naar mijn gevoel verzorgden ze me.
  Meer weet ik er niet van. Wat me van de week wel te binnenschoot is dat de klissen niet prikten, vreemd omdat klissen dat van nature wel doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Dag Gerda,

  Wat een schitterende droom. Geen wonder dat je deze droom nooit vergeet want dit is een prachtig droom-voorbeeld van Zelf bewustwording.

  De twee muren beelden Ruimte uit. Met Ruimte bedoel ik 'de stille Leegte'.
  In die Leegte zat jij, dit Ben je ook, want hiermee wordt in de droom 'Ik-Gerda' (fysieke lichaam) bedoelt.
  De twee mensen/wezens die je waarnam zijn de 'voeding' van het Ik, namelijk het Mentale en het Emotionele. Waarom deze laatste twee in Klissen gehuld zijn?
  Wel Gerda, klissen betekent ook 'vast-hechten'.
  De twee licht-lichamen zijn namelijk (symbolisch) vast-gehecht aan het Ik-Gerda, het fysieke lichaam. Nu kom ik weer bij de Ruimte, de stille Leegte .. dit drukt het ZIJN uit.

  Dus Gerda al met al liet deze droom je * ZIJN* (Ik Ben) zien uitgedrukt in een prachtige mystieke symboliek.

  Dank je wel voor het delen van je droom.
  Kan je hier wat mee?
  Liefs,
  Tink

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi zoals je hem uitlegt Tinkernel. Het was toendertijd zo mooi dat ik hem ook wel eens bewust opriep.

   Verwijderen
 23. Anoniem2/18/2014

  Dag Tinkernel,

  Hier komt de droom: ik hoop dat je er iets mee kan.

  Ik sta met mijn jongste dochter in het huis van mijn oudste. Mijn oudste vertrekt met haar vriend naar het ziekenhuis om te bevallen. Een tijd later komen zij terug met een hele grote reiswieg. Daarin lagen 2 zwarte kindjes.
  Die reiswieg was zo groot, er konden nog veel meer kindjes in.
  Ook kwamen zijn ouders en andere mensen mee naar binnen. Ik vermoed de ouders van het 1e kindje.
  Ik kijk naar t eerste kindje en wist dat dit niet een kindje was die in onze familie hoorde. Het had een te afwijkend uiterlijk met behoorlijk grote oren en neus. Ik had ook geen gevoel bij beide kindjes.

  Het 2e kindje was wel mijn kleinzoon, maar heb ik niet goed kunnen zien. Het enige wat ik wel weet was dat zijn huidskleur steeds lichter werd. Wij zijn allemaal blanke mensen, dus ik verbaasde me over het feit dat het negroide kindjes waren. Zelfs zwart te noemen. Maar ook zag ik dat beide ouders daar niet van onder de indruk waren. Er schoot me toen 'zaaddonor' door mijn hoofd. Maar ook verbaasde ik me over het feit dat er 2 kindjes naar binnen werden gedragen en dat de reiswieg zo groot was. Ik heb het verder gelaten voor wat t was.

  Tijdens het wegzijn van mijn zwangere dochter en haar vriend zag ik dat hun huis (vooral hun vloer) erg vuil was en wilde ik die gaan schoonmaken. Dit huis leek niet op hun werkelijke huis. Ik ben niet aan het schoonmaken toegekomen.

  Later lopen mijn jongste dochter en ik buiten en komen wij de vrouw van mijn ex tegen. Hijzelf zat met iemand in zijn huis aan de eettafel. Door een open raam roepen wij hem en feliciteren wij hem. Zijn vrouw negeren we of groetten we kort. Dat is niet duidelijk.

  ps:
  Ik ben nog iets vergeten te vertellen over mijn droom.

  In het reiswiegje lagen de 2 baby's schuin tegenover elkaar.
  Er was veel ruimte tussen.

  Zie het alsof er 2 bedden in een kamer staan, elk in een hoek, maar dan schuin tegenover elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag A,

   Wat op valt in de droom zijn de tegenstellingen. Tegenstelling in een droom wijzen namelijk op een conflict. Nu is de vraag: ‘waar kom dat conflict vandaan en wat houdt het in’?

   Tegenstellingen:
   Jong tegenover oud.
   Twee zwarte kindjes waar bij één van de kindjes steeds ‘lichter’ wordt.
   Zwart /wit

   De (droom)intro wijst dus zoals ik al schreef op een conflict, namelijk een zeer oud conflict. De grote reiswieg is in dit geval namelijk het droomsymbool van de ziel op haar levensweg.
   De inhoud van de reiswieg is gevuld met ideeën en gebeurtenissen en is op het droommoment niet datgene wat je wilde en verwachtte te zien.
   De ‘donkere’ inhoud wijst op schaduwfiguren die zich aan jou laten ‘zien’ maar waar jij je niet mee kan/wil identificeren. Dit is 'het conflict' ten voeten uit.
   Wat ook opvalt, is dat het twee kindjes zijn dus een Tweelingaspect (dubbel) Je dochter heeft de kinderen ge-baard dus het conflict wat zich open-baart betreft jou en je dochter.
   Het is een karmisch conflict (blijkt uit zaad-donor) In een ver verleden (vorig leven) is er een familie conflict geweest wat zich nu wederom in een ‘andere’(donkere) samenstelling (2 kindjes) laat zien.
   Wat is Karma? Karma is de wet van oorzaken en gevolgen.
   Iedereen bouwt in zijn of haar leven door zijn toedoen karma op, zowel in positieve als in ‘negatieve’ zin. Je bouwt dit op voor jezelf als individu, maar je bouwt het ook relationeel op. Dit houdt in dat je relationele doen en laten van nu in relatie staat met hoe je er in je vorige levens mee bent omgegaan en vervolgens weer hoe je relatievorming van nu je volgend leven weer zal beïnvloeden. Je relationele vorige leven heeft dus invloed gehad op je relatievorming in het heden. De familie waarin je geboren wordt past precies in dit karmisch patroon, dat wil zeggen dat je familie je laat zien waar je je leerpunten individueel en relationeel hebt zitten. Deze leerpunten zijn binnen de verschillende takken van de families weer terug te vinden.
   Ook je eventuele partner/kinderen/broers/zussen passen niet alleen in hun eigen familiepatroon, maar sluiten ook weer naadloos aan op datgene wat jezelf vanuit je familie te leren hebt.

   Het karmisch ‘conflict’ heb je in je droom mogen waarnemen maar dat het aan jou is om precies na te gaan hoe jij dit conflict kan oplossen zonder jezelf en de ander (je dochter) te schaden.
   Het is geen schande dat er karmische ‘verontreiniging’ binnen je familie voorkomt. Je wordt in je leven voor zoveel keuzes gesteld dat je op een bepaald moment, ook al doe je nog zo je best, verkeerde dingen hebt gedaan. Daar is op zich niets mis mee. Je bent hier tenslotte hier om te leren en dat doe je meestal door fouten te maken. (laatste stukje van je droom)

   Dank je wel voor het delen van je droom.
   Kan je hier wat mee?

   liefs,
   Tinkernel

   Verwijderen
  2. Anoniem2/19/2014

   Lieve Tink

   Jouw uitleg over mijn droom heeft eventjes moeten bezinken.
   Nu begrijp ik zoveel meer.
   Maar ook ben ik dankbaar dat ik via mijn droom hulp heb gekregen om inzicht te krijgen
   over het "conflict".
   Hulp via jou en door "Boven".
   Het lucht me ook op en kijk met heel andere ogen naar de situatie zoals hij nu speelt.

   Ja dus, ik kan er heel veel mee.

   Dankjewel.

   Verwijderen
 24. Anoniem1/07/2015

  Dag Nel, Hierbij leg ik je een droom voor.

  Ik ben in de Landstraat(ik ben die straat geboren,,en mijn ouderlijk huis stond daar en het huis staat er nog steeds,maar nu met anderen mensen). In die straat was op een hoek een woonhuis en links daarvan in de schoolstraat een kolenboer. De hoek was overigens een bocht en in die bocht in de landstraat stonden ooit woonhuizen. In mijn droom ben ik bij een van die woningen en ga naar binnen en kom ik een geweldig grote ruimte als woning. Echt heel groot met lichtblauw op de grond,tapijtachtig en in de bocht aan het eind van die grote ruimte allemaal glas waardoor ik veel groen zie. Als ik binnen kom,loop ik door een keuken die geen keuken is,zoals wij die kennen. Een keukenblad enzo ontbreekt en rechts tegen de muur op de grond staan keukenspullen,zoals broodtrommels,althans daar lijkt het op,zoals we die vroeger hadden. Ik realiseer me dat het er heel stil is,gezien ook het drukke verkeer. Ik ben onder de indruk van de leegte van de ruimte en het groen en de stilte.(uiteraard heeft dit in werkelijkheid nooit bestaan).
  Dan ben ik in het Sint Josephpark,waar mijn ouders en mijn beide opa,s en oma,s hebben gewoond. Ik ben in het huis van mijn moeders ouders(opa en oma van der geest,ik droom vaak over iemand van mijn familie met de naam van der geest)en het huis is leeg. Ik overweeg daar te gaan wonen,zal het Shemahtrah vragen)realiseer me, dat het een huurhuis is, dat krijgen we nooit. Wie weet kunnen we het kopen. Dan gaat de bel en ik open de deur en dan stormen mensen naar binnen en lopen meteen de tram op naar boven en gaan een kamer in. Ik hen achterna en die mensen dtaan om een meisje dat stil in bed licht en er is veel helderheid in die kamer,bij dat meisje. (weet niet of ze leeft,ziek is of dood).ik zeg tegen die mensen,dat ze het huis dienen te verlaten. Niemand die luistert. Ik overweeg dan maar de politie te bellen vanwege huisvredebreuk. Ken die mensen namelijk niet.

  Van Hart tot Hart
  Suur Maj

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag SuurMaj,

   Hierbij de 'vertaling' van je droom. Het is een bijzondere spirituele droom, wat er uitspringt in je droom is dat je vanuit het Zelf (je totaliteit) een bepaalde ontdekking doet… enfin.. lees het op je gemak door en dank je wel voor het delen van je droom.

   Droomvertaling:

   De intro van je droom brengt je naar het ‘huis’ van de ziel. Het feit dat het een geweldig grote ruimte is duidt op de eigenschap van ruim-denkend-heid. De kleur lichtblauw op de manier waarop je geest zich manifesteert namelijk vrijheidslievend. En het glas rondom waardoor vooral de kleur groen zich ruimschoots laat zien, vertegenwoordigt je natuurlijke openheid waarmee jij jezelf en de wereld waarneemt. (ik en de ander)
   De keuken wijst op het feit dat er een transformatie gaande/komende is. Het ‘oude’ (keukenspullen op de grond) wordt afgesloten en iets ‘nieuws’ dient zich aan (vormgeving van de keuken)

   Transformatie:
   Daarna ga je in je droom via het ‘huis’ van je afkomst naar je 'bezieling en passie'. Deze droom-stap laat zien dat je je tijdens je droom conformeert (verbinden/aanpassen) met ethiek en religie. Deze twee zaken kun je ook linken aan de naam van der Geest. (geesteswetenschappen) Het huis is leeg en je wilt het graag bewonen; of het nu kopen of huren wordt dat maakt niet uit, het gaat om de energie van: ‘er IN willen Zijn’. Dit droomstukje geeft aan dat er een bijzondere speciale spirituele ontwikkeling in gang gezet wordt gezet (transformatie/inzicht)

   De leegte in het ‘Geest’ huis kan ik linken aan religie (spiritualiteit) en bovenal aan de ‘ontdekking’ (na je overweging om er te gaan wonen) van eenvoudige waarheid van de Ene Werkelijkheid- het Zelf.
   Omdat je het voorafgaande in je droom ten volle beseft gaat er als het ware een ‘belletje’ rinkelen en open jij op een totaal ander niveau een ‘deur’. Achter deze deur kom je tot het besef dat alle religies (mensen) zijn bedoelt om de massa voor te bereiden op het Pad (trap naar Boven) naar de werkelijke waarheid van het Zelf. Het meisje in bed en de helderheid symboliseren de betekenis van religies.
   Jij-Zelf beseft tijdens dit droommoment de volle waarheid van het grote geheel en de samenhang maar tegelijkertijd ben jij ervan bewust dat dit besef niet door ‘iedereen’ gezien kan worden (huis-vrede-breuk) en zou je deze waarheid graag willen uitdragen.(politie/bellen).

   liefs,
   Tinkernel

   Verwijderen
 25. Anoniem2/07/2015

  Dag Tinkernel,

  Graag wil ik jouw idee achter deze 2 volgende dromen willen weten.
  Op 1 feb 2015 droom ik dat mijn oma (moeder van mijn vader) op sterven ligt. Iedereen gaat afscheid nemen en dan ben ik. Ik zit bij dr en ze zegt; over 5 maanden ben jij zwanger. Ik zeg nee dat kan niet, heb niet eens n partner. Zegt ze weer ja echt. En volgend jaar ben je weer zwanger.

  2 dagen erna droom ik dat ik een mail krijg van mn ouders of ik een vakantie voor ze wil boeken. Diezelfde ochtend word ik daadwerkelijk gebeld door mn ouders of ik een vakantie voor ze wil boeken....

  Bizar...heb jij enig idee hoe ik deze dromen moet interpreteren? De 1e heel duidelijk met een tijdspanne en de 2e komt vrijwel letterlijk uit en dat in een paar dagen.

  liefs,
  C

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Dag C.

  Ik neem aan dat je Oma (moeder van je vader) nog in leven is?

  En laten we er vanuit gaan dat jij in staat bent om zwanger te raken ( ik weet je leeftijd niet) dan kan je droom inderdaad een voorspellende gebeurtenis bevatten.

  De eerste droom vertaal ik op de volgende manier:
  Je Oma voelt jouw (diepliggende) wens om ‘moeder’ te mogen worden intens aan. In het dagelijkse leven zal zij misschien dit onderwerp niet durven aansnijden omdat het een gevoelig onderwerp is. Maar als een mens afscheid van de aarde neemt dan telt lef niet meer, vandaar dat zij juist op haar ‘sterfmoment’ dit naar voren brengt. Jij kan deze boodschap niet/nauwelijks begrijpen omdat het op het droom-moment niet logisch is. Op dit moment is er geen partner in het ‘zicht’, maar in toekomende-tijd is die optie wel mogelijk en kan het natuurlijk ook zo zijn dat die partner wél een kind heeft en dat jijzelf een jaar laten ‘samen’ met je partner een kindje zal krijgen. Ik stel dit als voorbeeld dat begrijp je wel.

  Dat je eerste droomstukje voorspellende elementen heeft kan ik beamen omdat je tweede droom dit vermoeden namelijk bevestigd.

  liefs,
  Tinkernel

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Anoniem2/11/2015

  Lieve Tinkernel, ontzettend bedankt voor jouw uitleg...mooi.. Wat betreft mijn oma, zij is al ruim 30 jaar geleden overleden.... en ik ben ook niet echt met haar bezig ofzo, daarom vond ik het ook zo bijzonder.. maakt dit nog wat uit voor de betekenis van de droom dat zij al een tijd is overleden? Dankjewel en lieve groet, C

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag C,

   Wat fijn dat je een update over je Oma geeft. Inderdaad kan ik nu 'anders' naar de 'tijd' kijken nu ik weet dat Oma 30 jaar geleden is gaan hemelen.
   Je droomdatum is: 01-02-2015 = 11 (numerologisch) Dit is een Meestergetal.

   Dan krijgt de boodschap van Oma in de droom ook de volgende betekenis mee:
   De meesterlijke energie van je droom is krachtig en verbonden met spiritueel- en mystiek inzicht (verbinding met Oma), creativiteit en intuïtie. Je bent vanaf nu opgewassen tegen veel veranderingen en gebeurtenissen en krijg je daarom ook vaak te maken met uitdagingen en beproevingen in je leven.(moederschap/partner)

   Sta ervoor open C, streef naar evenwicht tussen het materiële, fysieke leven en het spirituele, bezielende leven, dit is voor jou belangrijk om je echt gelukkig te kunnen voelen.

   Ik wens je een fantastisch 2015/2016 toe en dat al Oma's toezeggingen in vervulling zullen gaan.
   Laat je het weten?

   liefs,
   Tinkernel

   Verwijderen
 28. Anoniem2/11/2015

  Lieve Tinkernel, ....sprakeloos..dank je wel. Ik laat het allemaal bezinken en hoop inderdaad dat alles zo mag gaan zoals ze horen te zijn. En ja ik laat het je zeker weten...nogmaals heel veel dank en ja laat Oma's toezeggingen maar gebeuren..:) heel veel lieve groetjes! C (ik stuur je nog even een prive berichtje)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag C,

   Mag ik je voordat je mij een berichtje gaat sturen even de vraag stellen van: 'sprak je Oma met een lichte zachte G, dus zeg maar Zuid Nederlands accent?'

   Het emailadres is: droomproject@online.nl

   liefs,
   Tinkernel

   Verwijderen
 30. Anoniem2/12/2015

  Hoi Tinkernel, hmm dat weet ik niet..het is natuurlijk ook al 30 jaar geleden. Ik weet wel dat ze een zachte stem had..

  Ik ga je berichten..liefs en dank!
  C

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Anoniem4/11/2015

  Dag Tinkernel, ik heb je in februari ook al een droom voorgelegd over mijn oma. Sinds jouw uitleg en dje droom is er inderdaad al 1 hele grote verandering gaande..die zich hopelijk zal voortzetten.

  Vanmorgen droomde ik deze droom.
  Ik was ergens in het buitenland, een bergachtig gebied en ik stond op een brug. Er waren nog meer mensen (toeristen?) en er was iemand bij me maar ik weet niet meer wie dat was.
  Op een bepaald moment kijk ik vanaf de brug naar beneden naar het water en zie daar opeens een manspersoon verschijnen. Deze persoon komt steeds verder naar het wateroppervlak en ik zie dat het Jezus is. Hij wordt steeds duidelijker en helderder en volgens mij komt hij uiteindelijk ook uit/boven het water maar dat kan ik mij niet zo goed herinneren.
  In de droom was ik blij verrast/verbaasd.

  Ik ben benieuwd naar jouw uitleg/gevoel.
  Dank je wel en vast een fijn weekend.

  Lieve groet,
  C

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Anoniem5/31/2015

  Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Hallo,

  ik had afgelopen nacht een mooie droom;

  ik was in Afrika, in een bos(regenwoud?) bij een meertje, er waren bekenden van mij, ik weet niet meer wie, al aan het begin van de droom vertrokken mijn (blanke) kennissen weg. er waren ook onbekende mensen, met een donkere huidskleur, ze waren heel vrolijk en hartelijk, ik voelde me thuis bij deze mensen,ze lachten en ik voelde mij omringd door hen, en er waren een stuk of 5 schattige lieve speelse pony's, die pony's liepen naar mij toe, en duwden met hun neuzen tegen mij aan. verder weet ik mij niet meer te herinneren.

  ik ben benieuwd of deze droom iets betekend, of dat er misschien een boodschap in is voor mij.

  hartelijke groet, Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Annette12/31/2015


  Ik bleek zwanger te zijn....
  Nog onzichtbaar, maar toen ik het wist liep ik terug een groep in waarin ik eerder stond.
  Ik hoorde een man op het kleine podium zeggen dat bewezen was dat vrouwen met dikke lippen het beste konden zoenen en jaaa nog méér met die mond. Er werd wat over gelachen en ik glimlachte. (ik heb niet zulke lippen en bewust al lange tijd sexloos)
  Ik vertelde een jonge vrouw naast me dat ik zwanger was.
  Het volgende moment dat ik zag was dat het kind er was en dat ik me ineens bedacht dat ik geen spullen voor hem had. Ik sjokte de zoldertrap op en was me door de moeheid ineens bewust dat ik 60 ben (!!!!!!!!) en een baby heb.
  De baby lag op een plank bij de deur ingerold in een deken daar kennelijk neergelegd. Ik legde hem op bed en zette een toevallig pas gekregen reiswieg (zomaar eens aangeschaft zonder bedoelingen) naast hem. Maar de baby was er al te groot voor. Ik liep vervolgens met mijn zoon tegen me aan een verdieping ergens op waar de babykleertjes netjes op maat verspreidt over die ruimte hingen.
  Kort daarna was mijn zoontje een jaar of 2 en stenen én kolen onder mijn auto aan het leggen. Hij was snel en slim dat mannetje van me. Mijn zus kwam op bezoek en vond het maar niks dat ik hem zo liet spelen en ontdekken. Samen met mijn zoon maakte ik er een spel van om de kiezelstenen én kolen terug te leggen in ons kleine voortuintje omdat het daar anders zo kaal was. En zo was het weer opgeruimd.
  Op een ander moment kwam mijn vriendin Marian ineens binnen en hing naast me over de bank. Ze was vandaag vrijwilliger en ging koken voor een groep bejaarden. Of ik meeging. Ik moest wel zeggen dat ik af en toe meneer.....kwam helpen. Anders kon ik kennelijk niet binnenkomen.

  In een andere droom (denk ik) droomde ik ook nog over bezoek van een vrouw in de middag. Mijn achter buurvrouw en soort van vriendin volgens mij, ging weg via de achterdeur toen de voordeurbel ging. Ik keek door de erker van mijn voorraam en zag dat mijn bezoekster haar donkere man had meegenomen. Hij zette de buitenspiegel van mijn auto goed in het voorbij lopen. Ik liet ze binnen en zag dat mijn achterbuurvrouw naar de voordeur kwam snellen. Ik deed alsof ik haar niet zag en gooide de voordeur snel dicht en controleerde of die onderdaad dicht was. Kennelijk was die man iets van haar geweest in het verleden was mijn gevoel.
  Ik was ook verbaasd dat déze man mee kwam met mijn bezoekster, misschien had het wat met mijn kindje te maken....?
  Dat weet ik niet.

  Heeft het wat met mijn verandering/ vernieuwing mbt mijn burnout te maken, die ik nu zowat kwijt ben??

  Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Dag Annette,

  Wat een inspirerende droom.

  Uitleg:
  Je bent je in de droom bewust van een totale nieuwe situatie waarin jij je momenteel bevindt. De lippen symboliseren het fenomeen namelijk: onbewust met jezelf communiceren.Dit gebeurd namelijk wanneer je bewust droomt. Eigelijk is dit ook een prachtig droomsymbool van het onderbewuste (groep) communiceert (tijdens de droom) met het bewuste (man op podium). Er moet jou in het bewuste leven iets duidelijk gemaakt worden en wel dat het leven NU voor je 'op'-nieuw' begint. Meestal wordt er gezegd 'het leven begint bij veertig' maar in jouw geval bij 'zestig'. Zelf ga je nu bepalen wie en wat je in je leven gaat toelaten (kleertjes op maat) en waar en met wie jij jezelf mee wilt gaat verbinden.
  De kolen en stenen onder je auto symboliseren op een prachtige manier de hobbels/obstakels en je kracht die je in het verleden kwijt was. Zelf heb jij , wederom op eigen kracht, deze periode overwonnen en ben je sterker uit de strijd gekomen (delen van energie).

  Je tweede droom drukt je 'schaduwkant' uit. De donkere man symboliseert deze kant. Vooral omdat deze man je buiten-spiegel van je auto in de goede stand zet wijst erop dat je nu op 'middelbare' leef-tijd je schaduw ontmoet en dit houd ook 'een belofte van vernieuwing' in.
  De schaduw dwingt je als het ware het niet-geleefde leven (deur dicht gooien/deed alsof ik haar niet zag) en de beperkingen van de keuzes die daarvan het gevolg waren onder ogen te zien. Door dit proces raakt het ego ontwricht en je gevoel van identiteit wordt verbrijzeld (ook het proces van een burn-out geeft dit aan) Je voorafgaande instorting (burn-out) is noodzakelijk geweest om nieuwe hoop (kindje) en de belofte op her-nieuwing waar te kunnen maken. (dit zijn alle buurvrouwen/voor-en achter)

  Dank je wel voor het delen van je droom Annette.
  Ik hoop dat je hier iets mee kan.
  liefs,
  Tinkernel

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Ja geweldig! Ik kan hier absoluut wat mee. Wat kán een mens toch mooi dromen hè (zucht)
  Dankjewel lieve lieve Tinkernel

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Anoniem4/21/2016

  Beste,

  Ik droomde een paar dagen geleden over een collega (ik ben een paar keer met hem op date geweest, alleen nu negeert hij me al een paar maanden, wat de reden is, is voor mij een raadsel). Maar ik droomde dus dat hij in de hal op het werk een hartaanval kreeg en ik hield zijn hand vast en vroeg iemand 112 te bellen. Ik bleef bij hem en ben toen met hem meegegaan in de ambulance. In het ziekenhuis ben ik bij hem gebleven.
  Wat zou deze droom kunnen betekenen?
  Dit is al de derde keer dat ik over hem droom. Ik droom eigenlijk nooit over mannen/vriendjes oid en/of ik onthou ze nooit. Maar ik vind het apart dat dit de 3e keer. Hiervoor droomde ik dat we een discussie hadden wie eerst is begonnen met discussieren (want hij vertelde aan een andere collega dat ik opeens ben begonnen met negeren, wat niet waar is).
  Ik hoor het graag.
  Alvast bedankt.
  Met vriendelijke groet

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Beste NN

  Je droom is een prachtige weerspiegeling van verlangens die je weggestopt hebt in het onbewuste. Je hebt jezelf tijdens het daten met je collega voor jezelf een geïdealiseerd beeld gecreëerd. Omdat er geen respons van je collega terug te verwachten is, heb je dit als 'ideaal beeld' in het onbewuste opgeslagen.

  Tijdens het dromen kunnen deze weggestopte beelden tot leven komen. Zo ook in jouw dromen.
  Je ervaart in je droom een 'aanval op het hart', maar je creëert tijdens het dromen een aangepaste versie van de werkelijkheid. Het is jouw hart wat lijdt niet van je collega. Jouw hart is de werkelijke bron van het lijden. Je voelt je afgewezen, mede doordat je collega je in het dagelijkse leven jou negeert en dat is enorm pijnlijk. Je houdt je pijn, in je droom,als het ware stevig vast.

  Je droom maakt je dus bewust om los te laten en iedere situatie die jij met je collega 'ont-moet', open, eerlijk en nieuwsgierig tegemoet te treden. Dan leer je zien en ervaren vanuit een bewuste positie en kan je vanuit je eigen kracht jezelf worden en zijn.
  Succes!

  Dank je wel voor het delen van je droom.
  Liefs,
  Tinkernel

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Anoniem4/24/2016

  Dag Tinkernel,

  Dank voor je reactie. Ik denk ook wel dat ik het een en ander heb weggestopt. Ik dacht dat ik het een plekje had gegeven, maar blijkbaar niet (dat terwijl ik nog geen echte gevoelens voor hem heb gekregen).
  Ik droomde weer dat hij mij een bloemetje gaf voor mijn verjaardag en dat ik het bloemetje via een andere collega heb laten teruggeven. En nog de gekste droom van allemaal, dat ik hem in de lift tegenkwam en dat hij nadat hij op de knop heeft gedrukt mij uit het niets begon te zoenen.
  Misschien komt het door mijn slaapgebrek dat ik zulke gekke dromen heb, maar heel raar, in een paar weken tijd 4 keer over hem gedroomd.

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 40. (sorry Tink, hij moest in tweeën)

  Op het tafeltje een blikken asbak met een vrouwenhoofd afgebeeld, ook weer in art deco stijl. Met ook een zilveren standaard voor een doosje lucifers. Verder lig er een stapeltje vergeelde krantenknipsels en als ik doorlees begrijp ik dat dit de boudoir was van een jonge veelbelovende concert pianiste die tijdens haar eerste buitenlandse tournee in de VS bij een auto ongeluk om het leven is gekomen en wel in 1931. Haar moeder zo verteerd door verdriet om het verlies van haar dochter dat ze daarop de kamer heeft laten dichtmetselen en is een paar maanden daarna van verdriet gestorven. Aan het eind van de muur zie ik nu een raam en als ik daaruit naar buiten kijk, kijk ik uit op de achtertuinen van een rij huizen uit dezelfde tijd als de villa. In de ene tuin is een man bezig met klussen en zaagt planken op een workmate, in een andere is een verjaardag gaande en er gaat een doos gebak rond, in weer een andere zijn een moeder en twee jonge kinderen aan het lunchen en in de laatste staat een zwangere vrouw tegen de deurpost geleund te kijken hoe een peuter zich in de tuin vermaakt. Ineens zie ik aan de muur tussen de lange kast en het raam twee schakelaars zitten. Ik ben licht verbaasd dat ze er nogal modern uitzien vergeleken met de rest van het vertrek. Ik druk op de eerste en dan gaat het licht aan in de kamer. Ik vraag me af of dat al kon in die tijd of dat ze nog gaslicht hadden. Als ik op de andere druk heeft dat tot gevolg dat er een enorm vuurwerk aan de voorkant van de huizen afgaat. Kennelijk een verrassing van de moeder toen ze nog verwachtte dat haar dochter levend en wel weer thuis zou komen. Alle mensen in de achtertuinen kijken verbaasd omhoog, niet zo zeer vanwege dat vuurwerk op zich, als wel vanwege het feit dat het niet met donker maar op klaarlichte dag afgaat.

  Ik kijk uit naar je analyse en een dikke knuf.

  Roosje

  BeantwoordenVerwijderen
 41. (Weer sorry, het eerste gedeelte is kennelijk niet doorgekomen, hier issie alsnog)  Ik bevind me in de huidige tijd in een artdeco villa van begin vorige eeuw. Het is ongeveer elf/twaalf uur in de middag van een zonnige zomerdag. Ik kijk door de ramen met aan de bovenkant glas-in-lood ramen in de tuin waar hortensia's in alle mogelijke kleuren in volle bloei staan. Door dat glas-in-lood tovert de zon een kleurenpatroon op de eiken parket vloeren. De villa is net opgeknapt en de verse verflucht is nog goed te ruiken. Al het houtwerk is creme geschilderd en het huis is nog niet door de nieuwe bewoners ingericht. Ik loop door een gang met kleine, groene, antieke plavuizen met aan mijn rechterhand een raamkant en aan het eind daarvan staat de nieuwe eigenaar over een tafel gebogen waar een ouderwetse originele blauwdruk bouwtekening van het huis, die hij op één of andere manier bemachtigd heeft. Aan de hand van die tekening is hij erachter gekomen dat er zich op de eerste verdieping een verborgen kamer moet bevinden. Ik hoor dat er daar nu mannen bezig zijn een muur te slopen. Hoor het geluid van mokerslagen en vallend gesteente. Ik loop de trap naar boven en net als ik boven ben zijn de mannen klaar en lopen via een andere trap naar beneden. Ik kijk in het gat in de muur en daar zie ik inderdaad een deur. Ik rijk over de overgebleven stenen drempel heen, doe de deur open en stap naar binnen. Het eerste wat mij opvalt is dat vertrek er uit ziet alsof de werkster net weg is. Zo opgeruimd en schoon en dat voor een kamer die al tijden afgesloten geweest is. De kamer, kennelijk een boudoir uit de jaren 20/30 van de vorige eeuw is door een niet helemaal doorlopende muur in tweeën gedeeld. Het rechter gedeelte heeft een podium met daarop een ivoor kleurige concert vleugel met openstaande klep. Het eerste wat me opvalt aan het linkergedeelte is een stoel met daarop een ouderwetse pop met met een porseleinen gezicht, blonde pijpenkrullen en een satijnen jurk met groen/rode Schotse ruit. Langs de maar staat een gefineerde kuifkast uit de baroktijd met twee deuren en aan de sleutel daarvan hangt een grof, grijze stijf gebreide jurk in de maar van de pop aan een knaapje. Verderop langs de muur een lange witte kast, model dressoir met bijna ontelbare laadjes. Ik ben nieuwsgierig wat daar allemaal inzit maar aarzel ze te openen omdat ik dan zo maar onuitgenodigd in andermans spullen ga wroeten. Maar dan realiseer ik me dat de eigenaresse van de boudoir er al lang niet meer kan zijn en kijk in de laadjes. In de ene parelsnoeren en dito armbanden van alle mogelijke lengtes, zoals in de jaren 20 mode waren en hetzelfde geldt voor andere laadjes net daarin zijden kousen, lingerie e.d. In een ander laadje notitieboekjes en een dagboek ook in de vrouwelijke stijl van die jaren. Op eens valt mijn oog op een ouderwets rokershoekje tegenover de kast met een tafeltje en twee diepe fauteuils van rode pluche en houten leuning.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Ik heb er nog eentje voor je Nel. Niet zo lang maar een compleet enigma voor me. Kijk uit naar je antwoord. Liefs Roosje.

  Ik zit aan een grote ovale tafel met een gezelschap dat elkaar kennelijk goed kent maar ik geen van hen. De tafel is luxe gedekt voor een diner dat nog moet komen. Het vertrek is verder dito luxe ingericht en alles tot aan de kroonluchters, bestek, servies en de bloemstukken op tafel, is op elkaar afgestemd. Ik zit naast een man die mij kennelijk uitgenodigd en meegenomen heeft maar waar ik verder niet veel mee heb. Schuin aan de overkant zit een man die kennelijk de gastheer is. Hij geeft me een knipoog van verstandhouding, in de trant van: Laat de niet van de wijs brengen van al die mensen, dat doe ik ook niet. Zijn uitstraling is dat hij qua persoonlijkheid en karakter ver boven het gezelschap staat. Het geroezemoes van stemmen verstomt als een livreiknecht op een teken van de gastheer, de tafel langs gaat met een goudkleurig dienblad met daarop een dek grote (speel?)kaarten, waarvan hij er twee bij ieder bord neerlegt. Om de een of andere reden is er sprake van grote spanning bij het gezelschap. Iedereen draait de kaarten om, om de afbeeldingen te bekijken en de spanning stijgt als iedereen om een derde kaart vraagt. Het blijkt een soort van tombola met een hoog geldbedrag als hoofdprijs en de spanning die ik voel is die van hebzucht. Ik draai mijn kaarten om en zie dat er een de afbeelding van een witte engel op een gouden achtergrond heeft en de ander een gouden engel op een witte achtergrond. Ik ben zo ontroerd door de perfecte schoonheid van de twee kaarten dat ik de derde weiger.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. En nog eentje. Beloof dat dat de laatste is. Hoor graag van je wat je ervan denkt.
  Weer liefs van Roosje.

  Ik sta tussen een gezelschap en we staan klaar om aan een bruiloftsdiner te gaan. De tafel is een U-vorm gedekt en we staan voor de korte kant de gedekte tafel te bewonderen. Het geheel in een oude kapel/kerkje. De buitendeur is tegenover ons aan de lege kant van de U-vorm. Als we de tafel staan te bewonderen, vliegen ineens de borden en ander servies van de tafel af in scherven op de grond. Iedereen is bang want het is duidelijk dat er een poltergeist aan het werk is. Ik stap naar voren en zeg tegen de geest: Je hoeft niet bang te zijn, kijk goed om je heen en volg de stip met licht. Daar hoor je thuis. Op dat moment vliegt de deur open en een windvlaag vliegt naar buiten. Op de drempel staat een man met lang grijs haar en dito baard. Je kan goed zien dat de vlaag door zijn haar gaat. Ik zeg tegen hem: Daar schrok je wel even van, he? Zijn antwoord is: Dat valt wel mee hoor, want ik ben een heks dus wel wat gewend. Waarop ik weer zeg: Als je dan maar een witte bent. Hij kijkt me schalks aan, zeggende: Tuurlijk, wat dacht jij dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Hallo Tinkernel,
  Srry dat ik het op deze manier doe... maar ik heb een bericht via messenger naar je gezonden, maar krijg op die manier geen contact...
  Hartelijke groet,
  Ron

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Ron,
   Ik heb geen bericht van je in messenger gevonden. Stuur je bericht naar : droomproject.tinkernel@gmail.com

   Dank je wel.

   Verwijderen
 45. Hallo Tinkerbell

  De laatste 4 maanden droom ik wel heel erg veel , vaak kan ik deze onthouden. Gellukig. In het begin schreef ik het op om ze de volgende dag te kunnen herinneren. Maar vele dromen begrijp ik niet. Zoals deze 2 dromen in 1 nacht. De ene droom ging over gebakken vis denk dat het om lekker bekkies ging wel heel heel veel vis op een soort van rek met planken daaronder was een vuurtje om de vis te bakken �� rare droom. De tweede zag ik 4 kale kippen zoals ze in de supermarkt liggen. Snap niks van de droom , misschien kunt u het uit leggen. Alvast bedankt groetjes Lies.

  BeantwoordenVerwijderen