15 maart 2013

Het Vuur van de Ziel

Soms voelt een gebeurtenis zo toevallig en toch zo gepast dat je de neiging hebt er een diepere betekenis in te lezen. De psycholoog Carl Gustav Jung noemde dit soort opmerkelijke toevalligheden 'synchroniciteit'.
 
 
03-12-2011
De Draak en de Slang

Ik krijg een soort rondleiding in een huis wat voelt alsof het mijn huis zal worden. De bouwstijl is een mix van Arabische en Noord Europees. Ik kom in een ruim toilet terecht. Ik kijk naar de tegelvoer, die bestaat uit grote witte vloertegels; wat opvalt, is dat in iedere hoek (4 in totaal) een rondje uit de tegel gesneden. Ik vraag me af waarom dit is maar merk al snel op dat de vloer verwarmt is en dat de rondjes gemaakt zijn voor de ventilatie van de vloerwarmte. Ik voel aan de blauwe mozaïek wanden en ook deze zijn verwarmd. Soort van knuffelmuren. Ik ga met mijn rug tegen de muur staan en voel de warmte. Wat een luxe.

Er wordt mij vertelt dat er ook twee dieren in het huis leven, namelijk een Slang en een Draak. De Draak is actief en voor de bewaking en terwijl ik deze informatie ontvang zie ik de Draak op de vloer van het toilet liggen. De persoon die de rondleiding geeft probeert de Draak tot actie te manen maar de Draak kijkt met zijn lodderige rechteroog naar me en verroert zich niet. De dikke tandeloze geelgroene Slang daarentegen wordt voorgesteld als het huisdier en is volgens de informatie totaal niet actief meer, hij is soort van huisdier geworden. De man (Slangendrager) die mij dit vertelt laat mij de Slang die rondom zijn arm gekronkeld is zien. Ik zie de enorme brede Slangenkop, de Slang kijkt vals. Plotsklaps bijt de Slang (zonder tanden) in mijn rechterhand. Mijn hand verdwijnt in zijn bek. Ik roep dat de Slang mijn hand los moet laten en ik schreeuw dat mijn hand vreselijk pijn doet omdat ik artrose heb. De man lacht wat en lijkt niet naar mij te luisteren. Ik breek met mijn linkerhand de bek van de Slang open en worstel wat om mijn rechterhand te bevrijden. Na enige tijd lukt me dat. Ik word wakker van de (droom)pijn in mijn rechterhand.

Nog nooit heeft een droom zo’n grote impact gehad als bovenstaande droom. Op het eerste oog leek de droom wel bijzonder maar mijn gevoel was anders, mijn gevoel merkte op dat de droombeleving visioenachtig was. Als je een geoefend dromer ben dan kun je diverse onderscheidingen maken in je dromen. Deze droom was zo’n droom die je eenmaal in de tien jaar ontvangt en waarvan je weet dat hij ‘uitgevouwd’ dient te worden. In het uitvouwen schuilt namelijk keer op keer geduld hebben. Je denkt als  informatie tot je komt van ‘nou, dat is het, dat moet het zijn’, maar binnen de kortste keren besef je dat er weer een andere realiteit in je droom schuilt en al het voorafgaande, wat je dacht dat het zou kunnen zijn,  volkomen anders blijkt te zijn. In ieder geval heb ik er ruim een jaar over gedaan om de betekenis ervan te begrijpen en deze te kunnen conformeren aan mezelf.

Eerste betekenis: de droom vangt aan met een rondleiding in een huis wat nog niet (in tijdsbeleving) mijn huis is maar wat het wel zal worden. Door deze zin wordt ik erop attent gemaakt om naar de droomdatum te kijken. In de eerste instantie zegt de datum mij niet veel maar uit ervaring weet ik dat ik op de hoofdrolspelers van de droom moet letten om de juiste (tijd)verbindingen te kunnen maken.
De hoofdrolspelers zijn: het Arabische/Noord Europese huis; de Man met de Slang om zijn arm; de Draak aan mijn voeten in het luxe toilet en de slangenbeet.

De mix van bouwstijlen duidt op iets wat geconstrueerd is uit verschillende stijlen en waar iets totaal nieuws tevoorschijn komt. Voor mij is dat een aanwijzing dat het huis symbool staat het Zelf. De bouwstijl is een mix van: het huidige leven en een leven wat geleefd is (een vorige incarnatie)

De Man met de Slang om zijn arm duidt op het symbool van Ophiuchus, de Slangendrager en staat symbool voor het dertiende dierenriemteken.
 
Wie is Ophiuchus en wat en waar is het dertiende dierenriemteken?

Precies op een plek aan de hemel waar het centrum van de Melkweg bevindt, tussen de sterrenbeelden Boogschutter en Schorpioen, staat een sterrenbeeld dat volgens sommige astrologen (Arabische) als dertiende sterrenbeeld in de dierenriem thuishoort. De Zon doorloopt Ophiuchus (naam van het sterrenbeeld) van 30 november tot 18 december (let op: DROOMDATUM 3 december!)

Ophiuchus wordt geassocieerd met Aesclepius, in de Griekse mythologie de grondlegger van de geneeskunst. In de Griekse mythe komt Aesclepius aan zijn eind als Zeus jaloers wordt op diens vermogen de mens onsterfelijkheid te verschaffen en hem met een bliksemflits dood. Hij krijgt wel een plaatsje aan de hemel, maar dat plaatsje is dus blijkbaar een millennium lang verdonkermaand. De Griekse mythologie is ontstaan vóór onze jaartelling. In het kader van het patriarchale christendom is het dertiende sterrenbeeld verwijderd: de Slang was bij de kerkvaders niet populair! De Slang is een vrouwelijk en aards symbool en vooral erg heidens: de Pythia was de priesteres van het orakel van Delphi, die getooid met slangen, de boodschappen van de Godin ontving. Overigens wordt volgens het verhaal dat orakel overgenomen door de zonnegod Apollo, die de reuzenslang Python doodt en de priesteres voor zijn eigen karretje spant. Ook uit de Sumerische en de Monoïsche cultuur kennen we het beeld van de slangen dragende priesteres. Met de opkomst van de christelijke kerk werden de priesteressen in de ban gedaan. Net als dit dertiende sterrenbeeld zijn er meer ‘dertienen’ die we in onze cultuur buiten de deur hebben gezet: van de dertien Manen in het jaar maakten we 12 maanden. Maria Magdalena werd in het vroege christendom als dertiende apostel gezien. De dertiende fee werd in het sprookje Doornroosje niet uitgenodigd voor de bruiloft. Gevolg: de gehele wereld viel in slaap!
De Draak in de droom is uitgeblust, werkt niet meer. De Draak ligt aan mijn voeten.
De Draak in de droom  kan ik ten eerste linken aan het jaar 2012 (Chinese astrologie) Dit is een aanwijzing voor mij dat in 2012 een gebeurtenis zal plaatsvinden waarin een ‘oud’ stuk uit een ver verleden verwerkt (uitgeblust) zal zijn. De Draak is namelijk ook een symbool uit een ‘ver’ verleden-tijd. De Draak wordt geassocieerd met het Vuurteken!

In de droom handelt het voornamelijk vooral over de Draken-kop en het rechter-oog. 
Een astroloog maakte mij erop attent dat In 2012 de Drakenkop op de Maan in Schorpioen van mijn geboortehoroscoop zou staan. Het droombeeld klopt dus precies bij deze astrologische constatering. Wat betekent dat de Drakenkop op de Maan staat? Dat heeft te maken met innerlijke verbanden, spirituele eenheid zoeken en familiebanden.

De Drakenkop (oftewel de Maansknoop) komt in mijn geboortehoroscoop vanuit Kreeft, het dierenriemteken waarover de Maan  heerser is. Dit geeft o.a. als doel in dit leven: Waarheid achter de waarheid. Wat inhoud dat de komende tijd de diepere lagen van het individuele en collectieve bewustzijn openen en daarin ligt de mogelijkheid om er heel ver in te komen.
De beet van de Slang in mijn rechterhand was een pijnlijke droomervaring. De beet maakt een opening in de hand en laat pijn voelen/ervaren. Zelf bevrijd ik met mijn linker- mijn rechterhand. Dit gebaar stelt symbolisch gezien ‘oorzaak en gevolg’ voor, wat overigens ook karma wordt genoemd.

Over karma heeft vrijwel iedereen wel eens gehoord. Maar wat betekent Karma nu precies?
De letterlijke betekenis van karma is “handelen”. (handen uit mijn droom) Karma wordt ook wel de wet van oorzaak en gevolg genoemd. Dit betekent dat alles wat we doen een oorzaak vormt, die op een later tijdstip een gevolg heeft. In het Boeddhisme wordt veel aandacht besteed aan de motivatie of bedoeling die achter ons handelen zit, omdat deze in feite het karma bepaalt. Karma verwijst naar de doorwerking van al mijn handelingen op mijn huidige levenssituatie. Ik schrijf dit stukje over karma omdat dit gegeven een grote rol speelt in de droom. Aan het einde van de droom ‘bevrijd’ ik namelijk mezelf van ‘iets’ wat ontstaan is in een ver verleden. (vorig leven) De droom houdt mij een spiegel voor.
Nu moet ik teruggaan naar het jaar 1989.
Mijn jongste zoon had altijd last dat hij niet in afgesloten kleine ruimtes kon zijn. Ook niet in liften. Omdat hij tijdens het opgroeien geen traumatische ervaring opgelopen kon hebben vroeg ik mezelf af waar het toch vandaan kon komen.

Destijds woonden we in Marokko en mijn vriendin die regressietherapeute was kwam op vakantie. Diverse vrienden wilden bij haar onder hypnose waaruit verrassende inzichten tevoorschijn kwamen. Mijn zoon opperde het idee om ook onder hypnose ‘terug’ te gaan, met toestemming van ons, zijn ouders natuurlijk. De uitkomst was verbluffend.

Mijn zoon had een Joods plattelandsleven ergens in Engeland. Hij beschreef hoe hij op vrijdag (Sabbat) naar de synagoge ging. Hij beschreef hoe de rabbijn gekleed was en welke rituelen in de synagoge werden uitgevoerd. Zelfs de Joodse benaming voor verschillende voorwerpen kon hij vertellen. Dit alles kon hij absoluut niet weten. Hij had in zijn huidige leven immers een Arabische (islamitische) vader. Plotseling vertelde hij dat hij zag dat zijn moeder in het washok opgesloten was. Hij dacht dat het een washok annex bijkeuken was want het was een vrij kleine ruimte met een raam erin wat uitkeek op het erf. Zijn toenmalige ouders hadden ruzie gehad. De buurman viel regelmatig zijn moeder lastig en wilde graag ‘iets’ van zijn moeder maar zijn toenmalige moeder ging niet in op de avances van de buurman in. De buurman sprak valse beschuldigingen naar zijn vader uit en zoals het in die tijd ging nam vader het verhaal van de buurman als ‘waarheid’ aan. Na een heftige ruzie stak de vader zijn moeder in brand en sloot haar op in dat kleine hokje de bijkeuken. Op hetzelfde moment dat zoonlief voorbij die bewuste ruimte liep en door het raampje naar binnen keek, nam hij de tragedie waar. Hij wilde zijn moeder bevrijden maar de vader had de deur op slot gedaan. Hij is toen weggerend naar de buren en is zelfs nooit meer bij zijn vader terug geweest. Hij heeft nog kunnen vertellen dat zijn moeder buiten het kerkhof begraven werd, ergens bij hun huis achter een muur. Deze gebeurtenis is zeer traumatisch geweest en hij heeft deze naar zijn huidige leven meegenomen, vandaar zijn onverklaarbare ‘angst’ voor kleine ruimtes. Hij heeft nog veel meer vertelt maar dit is niet in belang van de droom.

Met mijn jongste zoon heb ik een bijzondere band. Natuurlijk houd je, als je meerdere kinderen gekregen hebt van allen evenveel maar toch zijn de ‘verbindingen’ verschillend net zoals kinderen verschillend zijn. Ik zal niet op details ingaan maar mijn zoon was al op jonge leeftijd in staat mij vaak inzicht te geven in belangrijke vraagstukken waar ik weleens mee worstelde zoals hij om een voorbeeld te noemen op 16 jarige leeftijd aan mij een bepaald kabbalistisch systeem uitlegde.
Het is begrijpelijk dat de traumatische ervaring van mijn zoon uit zijn vorig leven diepe indruk op mij, in dit leven, gemaakt heeft.
Nu kom ik op het ‘transformatie’ punt van bovenstaande omschreven zoon/moeder trauma-ervaring gesynchroniseerd (doen samenvallen) naar ons huidige leven.

Op 9 december 2012 om 03:30 uur werd ik ruw uit een droom gewekt. Let op de datum, weer In het sterrenteken van Ophiuchus (de Slangendrager) èn een jaar later na de droom!
Ik stond op en keek uit mijn slaapkamerraam naar buiten, ik was wakker geworden van lawaai, namelijk zwaar motorgeronk. Onder mijn raam stond een brandweerauto, een ambulance en twee politieauto’s. Ik schrok want ik dacht ‘waar is de brand’? De afstand tussen de zijkant van mijn appartement waar mijn slaapkamer is en de overkant is slechts enkele meter. Het is dus mogelijk dat ik zo bij de overburen naar binnen kan kijken. Ik zag dat precies in het tegenover mij gelegen appartement het licht brandde en gemaskerde brandweerlieden binnen liepen. Er viel geen rook te bekennen alleen kwam er een ontzettende stank uit het raam. Nadat de brandweer enige tijd door het appartement gelopen had en de technische recherche gearriveerd was, werd het mij duidelijk dat er in het appartement een drama plaats gevonden had. Dit gevoel werd bevestigd toen er een zgn. lijkenwagen voorreed.

Wat bleek, de overbuurman had een poging gewaagd om zijn ‘aansteker’ te vullen. Door zijn slechte motoriek (was zwaar alcoholist geweest) knoeide hij met de benzine op zijn armen. Daarna stak hij een sigaret aan en door de vlam van de aansteker vloog zijn kleding rondom zijn beiden armen in brand. De overbuurman heeft een poging gewaagd om de douche (was-hok !) te bereiken maar omdat hij zeer brandbare kleding aanhad stond hij al voor zijn douchedeur in lichte laaie. Hij heeft toch de douche kunnen bereiken maar slaagde er niet in om de douche aan te zetten. Hij is bewusteloos op de grond van zijn badkamer (stenen tegels) gestort en is in zijn geheel verbrand.
Wat een schok bij mij teweeg bracht is het feit dat NU ik (moeder van zoon) door een raam bij de buurman naar binnen keek waar een soortgelijk tafereel afspeelde als destijds (verleden) voor de ogen van mijn zoon. Verleden tijd: zoon zag moeder in een ‘kleine’ ruimte verbranden door toedoen van buurman. Heden: moeder van zoon zag het drama van de verbrande buurman wat ook in een ‘kleine’ ruimte afspeelde.

Dit alles: de droom, het trauma vanuit een ver verleden van mijn zoon en het drama wat voor mijn neus zich afspeelde in de huidige tijd, is meer dan alleen maar ‘toeval’!
Het is een ‘echo’ vanuit een ver verleden wat nu voor mij als moeder ‘hoorbaar’ werd.

Tinkernel ©

7 opmerkingen:

 1. Hoi Tinkernel,

  Wat een bijzonder verhaal.
  Ik heb wel het gevoel dat de droom veel grootser is dan het laatste stukje over karma, je zoon en de overbuurman. Wel kan ik me voorstellen dat zo'n gebeurtenis een diepe indruk maakt. Toch heb ik het gevoel dat ik twee verhalen lees. Het stuk droom en uitleg en het stuk over karma, je zoon den de overbuurman. Ik heb het gevoel dat jij als pithia, als slangendraagster, als priesteres jezelf er overheen moet/ mag dragen.

  Heel bijzonder , heel het verhaal over 13, over doornroosje en over Zeus, het verklaard, verheldert veel, heel mooi en inspirerend.
  Wat is er toch veel wijsheid in de wereld/ in jou wereld.

  Liefs, Phlip

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Philip,
  Dank je wel voor je feedback. Leuk dat je opmerkt dat het droom-verhaal grootser is dan wat er hier staat dat gevoel heb ik, keer op keer, zelf ook. Mochten er andere ontwikkelingen zijn omtrent de droom, zoals informatie via andere dromen doorkrijgen, dan zal ik zeker een vervolg schrijven.
  Nogmaals dank Philip!
  Hug***

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wát een mooi stuk! Interessant vind ik om te lezen is hoe je deze synchroniciteits beleving omschrijft. Zelf zal ik nooit tot zo'n ontdekking komen in mijn leven, want dan vraag ik jou wel even : )), maar ik geloof absoluut zeker dat Synchroniciteit een belangrijk en niet te onderschatten onderdeel is van ons leven/ kan zijn. Ik heb echt bewondering voor je Tink, maar dat weet je!! Bedankt voor het delen van wat je Ziet met Ons. We kunnen nog veel van elkaar leren. Dikke kus van je aller beste maatje X. Luus

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Marcel3/22/2013

  Lieve Nel,

  Je had me dit al verteld maar het zo te lezen is ook wel heel prettig. Het is een bijzonder verhaal. Net als Philip heb ik ook moeite je droom aan het karmische stuk te koppelen, waar Luus dan weer een goed antwoord op heeft.
  Ik kreeg -toen je de witte tegels beschreef- gelijk de gedachte "de polariteit voorbij", aangezien het zo gebruikelijk is om op vloeren zwarte en witte tegels te leggen.

  Bij de feitelijke brand bij je overbuurman dringt de gedachte zich ook aan me op dat je overbuurman de vader in het verleden van je zoon was, of natuurlijk, de overbuurman zelf. Karma komt zo dan wel heel letterlijk over, alsof alles wat gedaan wordt letterlijk terugkeert. Misschien is dat zo, of misschien zijn het gekozen ervaringen, ik weet het niet.

  Je bent een bijzondere vriendin, dit is hogeschoolanalyse. Je schrijft (vooralsnog) voor een te klein publiek ;-)

  Heel veel liefs,

  Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem3/25/2013

  De slang heeft gebeten Tink, geen ontkomen meer, het toegediende-gift zal inwerken, er zal een val komen uiteindelijke, de uitwerking, onderdeel van karma ( wat en nog toe).

  De Draak, onderbewust in dit verhaal, slaapt en maakt zich geen zorgen, niet schuwt, ongezien in schaduw.
  Toch heeft de draak de slang zien toeslaan.

  Flarden van tijd-gedachten, momenten van ogenblikken verzamelen zich en binden zich blindelings aan de achterkant.
  Rest-dag.
  Wat je meemaakt, wat je ziet op tv, wat je leest, al die mythologie ook, het spint rond.


  Ok, je kunt veel fantaseren als mens, en goed zelfs...ja...zoveel dat het negatief of positief wordt, maar wat zijn beide dingen?
  Is er iets meer dan dit, behalve neutraliteit?

  Ja, Magic uit de doos eh? Altijd maar naar mystiek raden en alles laten verdraaien, verraden oh..
  Het Hert, De Draak, De slang, een met Vuur 3-eenheid, Het Hert kijkt toe, de Draak kent 2 gezichten en de Slang die zich afkeert.
  Toekeer, Vuur, afkeer = klok = karma, ja, de wereld draait door, dit geldt ook voor mongooltjes die gaan slapen, het brein slaapt nooit. Iets wat Jung nooit begrepen heeft laat staan voor de rest die er aan begonnen is.


  Het leven is Mystiek, in het korte simpele leventje van de mens, die alles probeert uit te leggen om interessant te proberen te zijn faalt..
  Faalt en faalt...en ok..het begrijpt iets met al de paniek.
  Wat ik nu gedroomd hebt? Wow!!!....Onbegrijpelijk!

  Wat ik 6D zag...wat ik 10D Voelde...
  Onbeschrijfelijk! Ik wil het weten wat het betekende...ik ga het opschrijven en wil van die onwetende eikels en lijsterbesjes weten wat de toekomst voor mij in zicht heeft, oops..even mijn glazen bol oppoetsen,,,en ja, want toeval is geen toeval, Oh Jee!! weer een Deja-Vu!

  Allemaal in mijn hoofd, ik geloof gewoon, Oh...tegek!

  Wie wordt mijn volger?
  En plat daar buiten werd ik gewoon tot moes gereden want ik zat teveel in de roze wolken mijn verstand waar was het, Gotverdomme..had ik maar beter geweten!

  Oh! ASjit ik ben net vermoord...had ik het maar iets ervoor geweten nooit last 'gehad van Deja-Vu's, wie weet?? had ik er iets aan gehad...of toch niet?

  Oh sjit...mijn Droom komt niet uit!
  Hallaluja, mijn droom komt uit...tegek, mijn kop op- tilt..zie je wel, ik had gelijk!!! God bestaat! Ik geloof in de slang!!!
  Ik geloof in het Hert!! Ik geloof Oh mijn God, ik heb een geloof nodig anders pleeg ik Zelfmoord!

  Braaf Draak
  Ik geloof meer in Indianen, Tink..
  & Protonen, die leven slechts 10 tot de 39ste macht.
  Moderne psychologie en het is een feit dat de mens kernfusie gaat beheren met een knal!


  Ja ja ! Zo zie je maar weer, ...Sweet Dreams U Candy Girl*
  Have a bite, i got mine years ago, it bloody did hurt.


  Ik zeh het je als Voodoo of hoodoo kindje Tink, als je droomt over een slang die je bijt...
  Ik had de mijne, 6 jaar terug, beet me in de woestijn, in mijn Achilles -hiel.

  Ik was met iemand, een Hoeder en die zei; "oh..dat geeft niet...komt wel goed"!
  Nu!, na dato...weet ik wat :die beet: betekende, ik leef nog, anders van het feit dat je Echt in de realiteit wordt gebeten door iets akeligs!
  Soms is er weinig verschil maar je krijgt de kans en dat is Zus, jouw zorg!

  Nu staan er natuurlijk schaakstukken op het veld Tinky,
  ze ruimen het veld wel op, ja...net als die droom, het lost vanzelf wel op. mocht je ooit nog eens, wanneer ik nog mag leven, jij mijn hulp nodig mocht hebben voor enig elk idioot advies, hetgeen wat ik van jou kreeg in de tijd treug Uil, dan ok...


  Ik ben: Tegengif.

  VEEL LIEFS!


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, dat je je 'hart' hebt laten spreken! Alles wat gebeurt in hoofd en hart hoeft niet AL-TIJD verklaart te worden. Een dromer 'weet & voelt' zelf wat een droom je vertellen wilt zonder dat er woorden op papier gezet moeten worden. Maar soms zijn er dromen bij die vragen om er een 'vergroot'- glas bij te gebruiken! Nogmaals dank voor je interessante openhartige visie!
   Liefs,
   Tink

   Verwijderen
 6. Wow... zo ver had ik het nooit kunnen bedenken :o
  maar eigenlijk is het best logisch (voor jou dan)

  mooie site, heb je gemaakt!
  ik zag bovenin dat er ook dromen geplaatst mogen worden,
  ik denk dat ik er wel een paar heb voor je ;)

  :) groetjes Moonflowertje (Cindy)

  BeantwoordenVerwijderen