04 maart 2011

The King and The Death2 opmerkingen:

 1. Hallo Tinkernel.

  Je vraag is hier wat zien jullie in de afbeelding.
  Nou ik zie heel veel als ik wat langer en geconcentreerder kijkt.

  Aan de linker kant van je wastekening val mij de 2 A`s met nog net een zichtbaar hartje als eerste op deze staan bovenaan in het rode vlak. Daar naast zie ik een indiaanse meisje ze staat tegen de totempaal die in het midden van je tekening is te zien. Ik zie de totempaal als de scheiding tussen links en rechts. Rood staat voor energie en levenskracht en naar mij gevoel pas dat wel bij je wastekening. Onder het rode vlak zie ik een grote lieve beer, achter de beer aan de linkerkant zijn 2 meisjes, het meisje het meest links is helder wit ze begeleid het meisje voor haar. Bij de meisjes zijn ook poesen aanwezig maar het zou ook een ander klein dier kunnen zijn. Bij de grote beer is duidelijk zijn kop te zien met zijn lieve zachte oogjes een beschermer met een zachte uitstraling. Tussen de beer en de totempaal is nog een indiaan te zien in het blauw/wit, je hebt spiritueel wel iets met deze indiaan. Voor de beer zie ik nog een kind die troost zoekt bij de beer ondanks dat er ook een vrouw staat op afstand met een strenge uitdrukking op haar gezicht naar het kind toe. Verder zie ik vlinders onderaan de tekening zowel links als rechts in de linker helft van de wastekening.

  De scheiding tussen links en rechts doet mij denken aan een totempaal. Boven aan zie ik een wolf of beren kop, iets naar beneden zit een elfjeaan de linkerkant. Tussen de 3de en 4de dwarse streep zie ik 2 mensen gearmd zitten dicht bij elkaar. Je ziet het als klein rood plekje in het midden van je wastekening het voelt voor mij als de kern, de kracht plek van de tekennaar. Onder de kern is de totempaal wat onstabiel en moet er wel eens moeite voor doen om bij de eigen standpunten te blijven. Soms is aanpassing van de eigen standpunten gewenst en nodig om de stabiliteit te versterken.

  Aan de rechter kant van de wastekening is ook veel te zien het is veel grijs/wit engelen zullen je altijd bijstaan je hebt veel overwonnen en de pijn gedragen. Tussen het grijs/wit komen kleinen golven van rustigere, onrustige en helderen momenten. De vrouw in rode trui met een spijker rokje en laarzen aan, rechts van de totempaal zal alles beschreven en zorgen dat het niet verloren gaat. Ook al moet er vast op ruwe zee gevaren worden, je wordt altijd geholpen wees niet bang het komt in harmonie aan, zie het bootje helemaal rechts onder.

  Ook dit is een poging van mij en haal er maar uit wat voor jou herkenbaar is.
  Wat ik mij nu afvraag (misschien weet ik het al wel hoor) is wat de reden is van The king and the deadh als titel voor je was tekening.

  Liefs Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Anna,

  Wat een verhaal, schitterend. Ik zou er zo een sprookje over kunnen schrijven.. misschien doe ik het nog wel.

  Ik heb de (was)tekening The King and The Death genoemd omdat er (voor mij) duidelijk een Koning in het linker gedeelte staat en rechts is er de skeletachtige Man met de Zeis (de Dood).
  De 'paal' in het midden is voor mij een toonbeeld van 'macht'(mannelijke energie).
  Het 'beeld'(de tekening) geeft aan dat 'machten' waar ook ter wereld omver vallen, beëindigen. (dood).
  We zijn nog maar kort in de matriarchale eeuw (2011)aangeland maar de resultaten worden al zichtbaar!
  Dank je wel Anne voor je tijd, je moeite en je werk!
  Hug***
  http://sterrenstof.forum2go.nl/

  BeantwoordenVerwijderen