15 februari 2011

Tollend, ronddraaiend op een diamant

Ik ben met een groep op reis. Niet om steden, gebouwen te zien maar een soort groepsreis met creatieve mensenIk heb een eigen act. Ik kan op een diamant staan, de punt naar beneden en bovenop de diamant kan ik staan. Soort 'tol' model. Ik sta dus op de diamant en kan mijzelf zomaar half achterover totaal 'vrij' laten hangen in de ruimte zonder last te hebben van de zwaartekracht ( te vallen). Ik draai in het rond (360 graden!) en kan rondje na rondje blijven draaien. Terwijl ik dit doe heb ik onder mijn arm een rood leren boek in een bijpassende map gestoken.  

Het boek heet: 'Positief denken' van Dr. Norman Vincent Peale.  

Ik kijk naar de 'leider' van onze groep want zijn vader heeft het boek geschreven. Op de achtergrond komt er een piepklein wit hondje ( zo klein als een grote muis) aangelopen met achter de hond een klein wit lammetje. Ik denk in mijn droom, wat lief! Dit formaat ben ik nog nooit tegengekomen in mijn droom. Ook het lammetje valt mij op, dit is ook een nieuwe ontmoeting in mijn droom. Daarna loop ik door de straat en kom een straat-theater-groep tegen waar ik kennelijk bij hoor. Er wordt een dansfestijn uitgevoerd en ik sluit mij aan om meete dansen. Terwijl ik dans besef ik dat ik 'anders' dans dan de anderen. Eerst denk ik, 'wat vervelend dat het niet synchroon is' maar dan bedenk ik, dat het ook heel apart kan zijn om 'anders' te dansen.'s Middags gaan we naar een ruimte waar de koffers staan, ze moeten gepakt worden. Ik kijk de mensjes uit de groep aan en zeg: 'Ik zal jullie missen'. Iedereen gaat naar zijn eigen huis.Uitleg:
Wat in deze droom eruit springt is de draai-beweging, (360 graden) de diamant en het rode boek: positief denken. Ook het witte pluis-hondje en het kleine lammetje. Zij stonden in mijn droom rechts achter, vanuit mijn ‘zicht’ positie. Het rode boek had ik trouwens onder mijn rechterarm geklemd.Vanuit het begin, het startpunt van mijn zoektocht de halve draai namelijk 180 graden ( zie bovenstaande droom: Levens-wending). De helft van een geheel. NU de 360 graden draai. Een cirkel, de cirkel is rond, zoektocht is afgerond. Welke zoektocht? In de eerste plaats naar mij-Zelf, wie ben ik, wat doe ik hier op Aarde en wat moet ik ontdekken (missie) in mijn leven en wat IS leven? Op al die vragen heb ik door middel van mijn dromen antwoord gekregen.  


De diamant is het archetypisch beeld voor het Zelf van de mens en zijn doorzichtige, onveranderlijke, harde wezenskern. De diamant staat voor het zuiverste. Hoogste vervolmaking van het aardse lichaam ( het verrijzenis-lichaam/blauwe lichtlichaam) De vrije beweging is het aardse lichaam los-draaiend van het Lichtlichaam. 

Het rode boek in de rood leren kaft gestoken is de wijsheid, de verzamelende inzichten over het leven. De titel: 'Positief denken' geeft een relatie aan tussen het gebed van de mens tot God. Daaruit puttend de kracht van: ‘als God voor jou is wie kan dan tegen je zijn’? Kabbalistisch gezien bewandel ik in dit leven pad 20 van Tipharet (6/schoonheid) naar Chesed (4,mededogen en genade) en visa versa. Pad 20 is het pad van de intelligentie van de wil en de verbreiding van de Oorspronkelijke Wijsheid.  

Positief denken vereist ook wils-kracht (rechterkant boek geklemd), actie. Zonder willen is er geen actie, zonder weten is er geen kennis, zonder kennis is er geen kunnen, zonder kunnen is er geen actie, zonder actie is er geen levens Wijsheid. Het lammetje, kan gezien worden als een jonge Ram(activiteit en wilskracht) en het hondje als uitdrukking van Stier (vasthoudendheid en realisme), vertegenwoordigen samen het twaalfde huis in mijn geboorte-horoscoop. Het twaalfde huis is het subtielst van alle huizen. Het is het huis van de innerlijke wereld van de psyche. Het huis van spiritueel niveau en scheppen in een wereld van dromen, fantasie en verbeelding. Dit is ook het huis van een-wording met de natuur of met God. Hier lossen alle dingen zich op en verliezen wereldse interesses hun belang. Dit huis representeert de oplossing van materiële zaken en de eenwording met de kosmos.  

Ram en Stier , de wilskracht (positief denken) en het Aardse leven, realisme en vasthoudendheid. In mijn droom zag ik eerst het hondje met daarachter het lammetje. Omdat de kleur wit was en de dieren klein en jong waren, zijn zij voor mijn gevoel een uitdrukking van de incarnatie op aarde. (onschuldig zoals de ziel blanco in-daalt) Ook de vraag is dan beantwoord : ‘Waarom ben ik hier, wat is mijn doel?’ 

Op eigen kracht ervaren, mijn schepping te spelen. Een doe-het-Zelf-er Zijn. 

Het naar huis gaan en ik zal jullie missen, heeft met het gevoel van afscheid nemen te maken, alleen verder 'reizen'. Hier spreekt een herinnering zich uit. De ‘tijd’ voor mijn aardse incarnatie is voor mij een 'weten' geworden. Ook ‘daar’ had ik moeite met afscheid nemen, wilde eigenlijk helemaal niet naar de aarde ‘terug’, afgescheiden te worden. Ook weet ik wat voor plan ik moet uitwerken en hoe moeizaam alles zal gaan om vergeten informatie naar ‘boven’ te kunnen halen. (putten uit de Bron!)
Tot zover. 


Tinkernel

2 opmerkingen:

 1. peggytilon@online.nl2/22/2011

  Jouw dromen hebben altijd iets bijzonders.Die van mij zijn altijd heel erg emotioneel, heel pijnlijk.Zo droom ik vaak over de dood van een van mijn kinderen.Geloof mij maar....ik word altijd huilend wakker,maar omdat ik mijn eigen dromen niet kan uitleggen.....blijven ze voor mij duister.

  Bedankt voor je mooie droom.

  Liefs,
  Love (ly305)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Peggy,
  Er is in mijn blog een label 'Uw droom" aangemaakt om dromers een kans te geven om hun dromen in te sturen of als je droomvragen hebt deze in die rubriek te plaatsen. Dus je bent als vanouds van harte welkom. Dank je wel voor je compliment.

  Droomliefs,
  *Tinkernel*

  BeantwoordenVerwijderen